Skoleskip på rekrutteringstokt i Oslo

Vegard og Helene fra Rud videregående skole i Bærum var to av ca. 400 elever som lærte om maritim utdanning om bord i skoleskipet Sjøkurs i Oslo.
- Det er spennende å høre om hvordan det er å jobbe på en båt, og lære om hvilke muligheter som finnes for et arbeidsliv på sjøen, fortalte de to elektro- elevene.
 
På Oslobesøk 25. september var elever fra videregående skoler i Oslo, Asker, Bærum, Strømmen og Bjørkelangen.
 
 
src="filestore/Bildearkiv/Nyheter_2018/20180925IdykkerdrakterBillySandnes.JPG" id="ipsobj-Files.File-4168" class=" img thumbnail-Files-File thumbnail-Files-File" alt="20180925 I dykkerdrakter Billy Sandnes .JPG" style="width:400px;" />
 
Omvisning. Om bord i skipet fikk elevene teste ut ulike maritime aktiviiteter. Foto: Billy Sandnes 

Seilende skoleskip
Oslo var siste stoppested for skoleskipets rekrutteringstokt langs norskekysten. Det er Maritimt Kompetansesenter i Tønsberg som har leid skoleskipet Sjøkurs. Ombord er det 60 elever, mannskap og offiserer som har besøkt byene Kristiansand, Arendal, Brevik, Tønsberg, Fredrikstad og Oslo for å informere ungdom om muligheten for en maritim karriere. I disse havnene har Sjøkurs hatt besøk av ca. 2200 elever.
 
Sjøkurs er et seilende skoleskip som gir elevene muligheten til å fullføre vg1 teknikk og industriell produksjon og vg2 maritime fag som gir elevene om bord mulighet får å søke lærlingplass innen yrkene motormann eller matros. Elevene om bord kommer fra hele Norge.
 
 
20180925 Skoleskipet Sjokurs Billy Sandnes .JPG
Seilende skole. Om bord i Sjøkurs kan elever få maritim kompetanse. Foto: Billy Sandnes