Nyrestaurert rådhusbrygge søker leietaker med gode idè

Oslo Havn vil leie ut et lokale på Rådhusbrygge 2 til utadrettet publikumsvirksomhet.

Lokalet ligger sentralt til foran rådhuset, på byens havnepromenade med sol fra morgen til kveld og med fantastisk utsikt og nærhet til Oslofjorden.

Oslo Havn KF søker etter en profesjonell aktør som sammen med oss kan designe bygget på brygga med nytt og spennende innhold. Vi er åpne for ulike kreative løsninger.

Bærekraftig og utadrettet
Aktøren må ha et bærekraftig driftskonsept og stå for utvikling av lokalet slik at det får en utadrettet profil og gir en merverdi for det maritime miljøet på brygga. Aktøren må ha nødvendig egenkapital til å etablere og drive helårs virksomhet. Dette kan være cafe, bar, restaurant, galleri eller noe innen handel.

Foreløpig finnes bare et langt tak uten vegger på brygga. Aktøren med det beste forslaget får sammen med Oslo Havn utvikle bygget for nytt innhold.

20171121 Raadhusbrygge 2 890.jpg

Nyrestaurert brygge
Den 100 år gamle brygga ble totalrehabilitert i 2017. De originale steinene er hentet frem, og lagt i det opprinnelige buemønsteret som da brygga ble bygget. Her tilbys romslige oppholdsarealer med benker, sykkelstativ og eksklusiv utsikt til båtlivet i Pipervika. På brygga er det montert et klatrenett, og store lyskastere lyser ned i vannet. Gjennom et glassgulv i brygga kan du studere fisken i sjøen. Brygga har også fått moderne infrastruktur med landstrøm, vann og spillvannsmottak for charterbåtene. Herfra vil charterbåter bringe folk ut på fjorden.

Oslo Havn utvikler havnepromenaden
Oslo Havn KF vitaliserer og åpner Oslos havnefront med folkeliv og et maritimt miljø. Totalrehabilitering av den mer enn 100 år gamle brygga er Oslo Havns bidrag til byens nye havnepromenade. Pipervika er utgangspunkt for båtturer på Oslofjorden enten man benytter Ruters tilbud eller ferdes med en av de mange
charterbåtene. Oslo Havn har siden 2012 aktivt arbeidet med å pusse opp Rådhusbryggene i Pipervika.

Fellesvisning: 5. februar 2018 kl.10

Leieperiode: Oslo Havn ønsker å leie ut deler skuret på Rådhusbrygge 2 til utadrettet publikumsvirksomhet - med en leieperiode på 10 år (2018-2028) med mulighet for forlengelse.

Leiepris: Leieprisen er på 9 prosent av omsetningen per år, minimum kr. 3.000 per kvm. per år.

Oppstart: En ser for seg at ny aktivitet i skuret kan være klart fra høsten 2018/ våren 2019.

Fakta om skuret: Skuret på Rådhusbrygge 2 var tidligere to venteskur for fergetrafikken. Skurene ble bygget sammen med et glassbygg tidlig på 1960-tallet da de ble rehabilitert til venterom. Etterhvert kom det kontorer og lager for skipstrafikken i området. Skuret har selvbærende takkonstruksjoner hvor veggene bestod av lecablokker eller glassfelt. Skuret er på 1 etasje og har en lengde på 33 meter og en bredde på 3,7 meter. Brutto gulvareal i lokalet som leies ut er 107 m2.  Takhøyden innvendig i skuret varier mellom ca 2,4 og 2,8 m pga. av at takkonstruksjonen i skuret varierer.

Fullstendig utlysning: Her kan du lese hele utlysningen av utvikling og drift av lokale på Rådhusbrygge 2.

Mulighetsstudie: Oslo Havn har utarbeidet en mulighetsstudie for Rådhusbrygge 2

For spørsmål eller nærmere info kontakt: erlend.pehrson@ohv.oslo.no           

Flyfoto med lokale Rådhusbrygge 2