John E. Larsen, ny finansdirektør i Oslo Havn KF

John tiltrer stillingen 7. januar 2019.

John er 55 år og utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole med en Master grad i International Business i tillegg. Han har en periode jobbet som konsulent innenfor økonomi- og finansområdet, de siste to årene for Finance & Treasury avdelingen i Yara.

Bred erfaring fra store selskap

John E. Larsen har hatt ulike roller innen økonomi og finans i komplekse, prosjektbaserte selskaper som Hydro, Telenor, REC med flere. Han har hatt totalansvaret for økonomi- og finansfunksjonen som finansdirektør i flere internasjonale industriselskaper, inklusiv selskaper som har vært gjennom krevende omstillinger knyttet til både vekst og kostnadseffektivisering.

Han har omfattende erfaring og stor faglig bredde innenfor økonomi- og finans området på strategisk- administrativt- og operativt nivå.  Strategi- og forretningsutvikling, styrearbeid, finansieringsløsninger, risikostyring og restrukturering er også blant områdene han har bred erfaring fra.  

John er Oslo-gutt, og bor nå rett over grensen i Bærum.

Sentral rolle hos en stor forvalter

- Oslo Havn er Norges største og forvalter både direkte, og indirekte gjennom vårt heleide datterselskap HAV Eiendom AS, milliardverdier. Oslo Havn står foran en spennende videre utvikling med meget ambisiøse mål for vekst for både gods- og passasjertrafikken.  Vi planlegger for vekst, samtidig som vi arbeider for å bli en fremtidig nullutslippshavn – som en av de første i verden.
Oslo Havn vil foreta store investeringer fremover for bedre utnyttelse av havneområdenes kapasitet. Med totalansvar for økonomi og finans vil vår nye finansdirektør være sentral i denne utviklingen, og han vil være en del av ledergruppen og rapportere til meg. Jeg ønsker John velkommen «om bord», sier havnedirektør Ingvar M. Mathisen.

- Jeg gleder meg til å begynne som finansdirektør i Oslo Havn og få være med å realisere  de ambisiøse og spennende utviklingsprosjektene som kommer i årene fremover, samt å bidra til å sikre videre god økonomisk og miljømessig drift av virksomheten, sier John E. Larsen.

20181206 John Erling Larsen og Ingvar M.jpg

Velkommen om bord. Havnedirektør Ingvar M. Mathisen (t.h) ønsker John E. Larsen velkommen som ny finansdirektør.