Elever testet aktivitetspark på Ormsund

40 sjetteklassinger fra Nedre Bekkelaget skole besøkte Bekkelagsbadet som bygges i disse dager.

- Blir det iskiosk med gratis is? Er det gratis å bruke parken? Kan vi teste ut sykkelbanen? Hvor høyt er stupetårnet? Er det toalett og sykkelparkering her? Er det lov å fiske?

Spørsmålene var mange fra de ivrige elevene som besøkte den 12 mål store parken som Oslo Havn lager mellom havna og nabolaget. Bekkelagsbadet vil formelt åpne til våren.

Se video fra besøket.

src="filestore/Bildearkiv/Nyheter_2018/20181116IvrigeelleverstillersporsmaalTT.jpg" id="ipsobj-Files.File-4199" class=" img thumbnail-Files-File thumbnail-Files-File thumbnail-Files-File thumbnail-Files-File thumbnail-Files-File thumbnail-Files-File thumbnail-Files-File" alt="20181116 Ivrige ellever stiller sporsmaal TT.jpg" style="width: 704px;" />

Hånda i været. Ivrige elever med mange spørsmål om den nye parken.
 
Gratis park med badebrygge, sykkelbane og parkour

Gratis is kunne ikke Oslo Havns prosjektleder, Erlend Pehrson love. Men aktivitetsparken blir gratis med ballbinge, sykkelbane, parkour (utendørs treningsapparater) og badebrygge med et 3,5 meter høyt stupetårn. Og det er strøm klar til både iskiosk og foodtrucks,  om det er noen som vil stå for et slikt tilbud. 

Sykkelparkering og toalett vil settes opp. Og fiskestanga er det bare å ta med. Den nye parken er blitt til etter gode innspill fra skolen og nabolaget. Oslo Havn takket elevene for mange gode innspill til den nye aktivitetsparken.

20181116 Ballbinge TT.jpg

Ballbinge. Klar for fotballkamper.

20181116 Ser på ny badebrygge TT.jpg

 Badeliv. Ny utvidet badebrygge bygges.

20181116 Stupebrett TT.jpg

Badeliv. Ny utvidet badebrygge og et 3,5 meter høyt stupetårn er snart på plass.


Godt tilbud til nabolaget
Barna heiv seg ivrig ut i sykkelbanen og i fotballkamp i ballbingen. Og godordene var mange. Foreldrene som hadde ansvaret for skoledagen mens lærerne hadde planleggingsdag, likte det de så.
 
-          Dette blir populært, og et fint tilbud for unger som vi har savnet i nærmiljøet. Vi setter pris på at Oslo Havn lager parken, og gjør noe for nabolaget. Det blir også en buffer mellom nabolaget og havna, forteller foreldrene Kathrine Schou og Helle Thorsdalen.
 
Det nye Bekkelagsbadet er finansiert av Oslo Havn KF og har kostet 23 millioner kroner. Senere vil parken utvides ytterligere med ca 6 mål mot Mosseveien. 

20181116 Sykler på sykkelbane TT.jpg

Full fart. Elevene testet ut den nye sykkeløypa.

20181116 To sykkeljenter TT.jpg

Godkjent. Julie og Hilde syntes det var gøy på den nye sykkelbanen.

20181116 Grilling TT.jpg

 Bålplass. Grilling av pølser på utsiktsplassen var populært.