Oslo Havn logo Oslo Kommune
Viasea øker rutetilbudet mellom Nederland og Norge

Viasea øker rutetilbudet mellom Nederland og Norge

Containerrederiet styrker frekvensen til Norge. Fra 1. desember blir det nå to avganger i uken fra Oslo.

PUBLISERT: 19.11.20

Dronefoto Yilport Espen Braata

To ukentlige anløp. Viaseas containerskip vil nå ankomme Yilport Oslo hver mandag og torsdag. Foto: Espen Braata

    -     Containerrederiet Viasea har de siste årene bidratt betydelig til at gods fra Europa i økende grad tar den miljøvennlige sjøveien til Oslo. Vi er imponert over at de har lykkes etablere et konkurransedyktig og miljøvennlig alternativ til veitransport fra Europa. Vi ser frem til at tilbudet utvides ytterligere og at den positive utviklingen kan fortsette, sier kommersiell direktør i Oslo Havn, Einar Marthinussen.

Større kapasitet og Larvik som ny havn

Lanseringen av ruten Moerdijk- Oslo- Larvik – Kristiansand imøtekommer markedets etterspørsel etter mer kapasitet mellom kontinentet og Norge. Larvik legges til som ny havn. To avganger hver uke gjør sjøfrakt til en enda tøffere konkurrent for veitransporten.    

-        Vi er veldig stolte av å utvide servicen ytterligere, og tilbyr nå høyere frekvens fra Nederland til Norge. Høy kvalitet og forutsigbar service vil fortsatt være vårt hovedfokus. Med ankomst Oslo mandag og torsdag morgen, føler vi oss sikre på at vi kan flytte mer last fra vei til sjø, sier administrende direktør i Viasea Shipping, Morten Pettersen i en pressemelding. 

Om Viasea

Rederiet Viasea Shipping AS ble etablert høsten 2016 og har avdelinger i Norge og Nederland. Selskapet fokuserer hovedsakelig på shortseatjenester i Europa. Oppstarten var en fast, ukentlig tjeneste mellom Moerdijk (Rotterdam) - Moss og Oslo. I 2018 utvidet Viasea sin tjeneste med en fast, ukentlig tjeneste fra Baltikum til Oslo, via Polen. I tillegg ble havnen i Kristiansand lagt til Rotterdam - Oslo-tjenesten. Viasea er et norskeid selskap, og er uavhengig av andre rederier.