Oslo Havn logo Oslo Kommune
Velkommen til Oslo

Velkommen til Oslo

Jens Petter Christensen, havnekaptein i Oslo Havn, var den første som håndhilste på det danske kongeparet da de gikk i land på norsk jord på Honnørbrygga.

PUBLISERT: 14.05.24

Jens Petter Christensen, havnekaptein i Oslo Havn, tok imot det danske kongeparet på Honnørbrygga sammen med det norske kronprinsparet. Christensen var den første som håndhilste på kong Frederik og dronning Mary på norsk jord i forbindelse med statsbesøket. Alle foto: Hans Kristian Riise/Oslo Havn.

Havnekaptein Christensen hadde fått det ærefulle oppdraget å ta imot det danske kongeparet da de gikk i land på Honnørbrygga i forbindelse med den høytidelige velkomstseremonien. 

På invitasjon fra det norske Kongeparet er Kong Frederik og Dronning Mary nå på statsbesøk i Oslo. Det er det første statsbesøket på Honnørbrygga siden dronning Beatrix besøkte hovedstaden i 2010. 

Christensen hilste først på kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, før kronprinsparet gikk om bord i den norske sjaluppen på vestsiden av Honnørbrygga og seilte ut til kongeskipet Dannebrog for å hente det danske kongeparet.  

- Kronprinsen var meget fornøyd med oppsettet og ikke minst været. Jeg rakk å beklage at vi ikke hadde fått fjernet alt av pollen i havnebassenget, men han var allikevel fornøyd, sier havnekaptein Christensen. 

Havnekaptein Christensen hilser på kronprinsparet på Honnørbrygga. 

 

Etter å ha returnert fra Dannebrog ventet kronprinsparet og havnekaptein Jens Petter Christensen på det danske kongeparet.

 

Ett kvarter senere returnerte kronprinsparet til Honnørbrygga, noen minutter før kong Frederik og dronning Mary ankom i sjalupp på østsiden av Honnørbrygga.

Sammen med kronprinsparet tok Havnekaptein Christensen imot det danske kongeparet da gikk i land på norsk jord på Honnørbrygga.  

- Med de rammene vi hadde i dag så var det helt magisk å ta imot det danske kongeparet. 

Havnekaptein Christensen var spent i forkant, men hadde nervene under kontroll.

- Det er alltid spennende å få kongelig besøk, så det er klart vi var litt frampå i skoene i dag.  

Det danske kongeparet ankom Honnørbrygga i sjalupp. 

 

Kong Frederik hjelper dronning Mary i land. 

De kongelige tok seg god tid til å hilse på publikum. 

 

I dagene før velkomstseremonien jobbet Christensen og kollegaer fra Farvannsseksjonen og Havneservice i Oslo Havn med å gjøre Honnørbrygga klar for den høytidelige mottakelsen.   

Oslo Havn hadde ansvaret for å pynte og klargjøre Honnørbrygga til og med trappetrinnene som ledet opp til Paviljongen med kong Harald og dronning Sonja. 

- Hoffet hadde regien, men Oslo Havn hadde ansvaret for å klargjøre Honnørbrygga fra paviljongen og ut på Honnørbrygga. Vi har tilrettelagt med rød løper og bygd forhøyninger på kaikant slik at trinnhøyden skulle passe med tidevannet og den danske sjaluppen, forklarer Christensen.  

I dagene før velkomstseremonien jobbet Christensen og kollegaer fra Farvannsseksjonen og Havneservice i Oslo Havn med å gjøre Honnørbrygga klar for den høytidelige mottakelsen.   

 

Oslo Havn har også hatt dialog med alle fartøyene som til vanlig har kaiplass på Utstikker II vest og Utstikker III øst.  

- Disse skipene hadde vi for anledningen flyttet til andre kaier for at det skulle være ledig plass for publikum og presse på begge sider av Honnørbrygga, sier havnekapteinen.   

Da velkomstseremonien var over og de kongelige hadde forlatt Honnørbrygga tok Christensen imot det danske kongeskipet Dannebrog utenfor Skur 38 på Vippetangen. Kongeskipet Norge ligger også fortøyd utenfor Skur 38 i forbindelse med statsbesøket fra Danmark.  

Da velkomstseremonien var over og de kongelige hadde forlatt Honnørbrygga tok Christensen imot det danske kongeskipet Dannebrog utenfor Skur 38 på Vippetangen sammen med trafikkinspektør Ole Sebastian Lunde. 

Pressealbum