Oslo Havn logo Oslo Kommune
Utenlandsferger kansellerer i Oslo

Utenlandsferger kansellerer i Oslo

Color Line, DFDS og Stena Line stanser sine seilinger til Oslo av hensyn til koronasituasjonen.

PUBLISERT: 14.03.20

Foto: Fjellanger Widerøe, Color Line

Dette skjer etter at helsemyndighetene 12. mars iverksatte 14 dagers karantene for alle reisende fra land utenfor Norden, med virkning fra 27. februar. 

Oslo kommune ved smittervernoverlegen fulgte dagen etter opp med sjekk av alle passasjerer som gikk i land i Oslo. Målet var å hindre smitte og spredning. Først ut var Color Fantasy som ankom fredag formiddag. Passasjerer ble stilt spørsmål for vurdering av karantene, isolasjon og eventuelt retur med skipet. 

Color Lines skip blir liggende i Oslo

Color Line kansellerer sin rute mellom Oslo og Kiel fra 14. mars til 26. mars. 

Color Lines terminal på Hjortnes, vil brukes av frakteskipet Color Carrier som fortsetter å frakte generelt og samfunnskritisk gods som medisiner og matvarer til Oslo og Norge. Dette kaianlegget har landstrøm.  

Kaiplassen er begrenset når rederiene er forhindret fra å seile. Color Magic ligger til kai på Filipstad. Color Fantasy blir liggende til kai på Revierkaia ved Havnelageret. Pr i dag har de ikke mulighet til å koble seg på landstrømanlegg her fordi de har en annen teknisk løsning. Begge skip vil derfor ha nødvendige hjelpemotorer i gang. Dette vil medføre noe støy.  

Oslo Havn vurderer fortløpende kaiplasseringer for å opprettholde mest mulig normal drift, og samtidig ta hensyn til havnas naboer. Vi er i løpende i dialog med rederiet om støydempende tiltak og ber om forståelse i en ekstraordinær situasjon.   

Københavnbåtene kansellerer

DFDS stanser sine avganger mellom Oslo og København fra 16. mars til 1. april.  Fergene vil returnere til København og legges til kai her. 

Stena Saga innstiller

Stena Lines, Stena Saga har siste seiling til Oslo 14. mars.  Stena Saga vil gå til Sverige for landligge der. 

Smittevernstiltak

Det er smittevernlegen i Oslo som iverksetter tiltakene  som vil påvirke utenlandstrafikken, i dialog med rederiene. 

Oslo Havn bidrar og gjør tiltak, i løpende dialog med helsemyndighetene og aktørene i havna. 

Oslo Havn vil bidra til den nasjonale dugnaden vi nå er inne i. 

Følg med på informasjon på rederienes hjemmesider.