Oslo Havn logo Oslo Kommune
Nye sykkelstativer til rådhusplassen

Nye sykkelstativer til rådhusplassen

Nå settes det ut 52 nye sykkelstativer på rådhusbrygga, klar til sommersesongen.

PUBLISERT: 08.03.23

Nye sykkelstativer på Rådhusplassen

Godt fornøyde. Mathias Kilsti Hals, avdelingsingeniør infrastruktur fra Bymiljøetaten og Erlend Pehrson, prosjektleder Oslo Havn er godt fornøyd med å få på plass et bedre tilbud for byens syklister og de reisende med fergene.  Foto: Hans Kristian Riise

Bymiljøetaten og Oslo havn har sammen funnet nye plasser for sykkelstativer på Rådhusbrygga, ved fergeterminalene til øybåtene og Nesoddenbåten. Stativene måtte fjernes i fjor i forbindelse med ombygging av bryggene.

52 nye stativer med 104 plasser settes opp. 12 av stativene er midlertidige, for å se an behovet.

- Oslo Havn er glade for at vi sammen med Bymiljøetaten nå får på plass flere sykkelstativer og en forbedret sykkelparkering ved rådhusbryggene.  Dette blir et godt tilbud for byens syklister og for de som reiser med øyfergene og Nesoddbåten, sier Erlend Pehrson, prosjektleder i Oslo Havn KF.  

Bymiljøetaten og Oslo havn har sammen funnet nye plasser for sykkelstativer på Rådhusbrygga, etter at stativene måtte fjernes i fjor i forbindelse med ombygging av bryggene. I løpet av denne uken blir det plassert ut 52 nye stativer, med 104 plasser (de gule og grønne strekene under).
Mer sykkelparkering. Det blir over 100 nye plasser for sykler ved rådhusbryggene og ved fergene. Foto: Hans Kristian Riise 

Det er Bymiljøetaten som setter ut sykkelstativene. 

- Vi er fornøyde med at det nå blir enklere å benytte sykkel i kombinasjon med fergetilbudet. En viktig forutsetning for å velge sykkelen er å ha et velegnet sted å sette den fra seg. God sykkelparkering i tilknytning til viktige målpunkter, slik som rådhusbrygga, er helt nødvendig for at flere skal kunne benytte sykkel i hverdagen, sier Heidi Tomten, avdelingsdirektør for gange, sykkel og kollektiv i Bymiljøetaten.

Det skal i tillegg senere monteres flere stativer langs fasadene på stasjonsmesterboligen og Nobels fredssenter. Her gjenstår det noen avklaringer og  at arbeidet på fredssenteret er ferdig. 

 

Her kommer sykkelstativene. Stativene på rådhusbrygga nær øybåtterminalen og Nedsoddfergen er markert med gule og grønt.