Oslo Havn logo Oslo Kommune
Sentrumsnære badesteder

Sentrumsnære badesteder

Langs havna i Oslo er det flere muligheter for badeliv og rekreasjon. Her er en oversikt over de mest sentralt tilgjengelige badestedene i Oslo.

PUBLISERT: 25.06.20

Det blir stadig fler bademuligheter i Oslo sentrum. For eksempel badebryggene ved Operastranda. Tekst og foto: Marthe Landsem

Med noen knallvarme uker er vi nå oppe i gode badetemperaturer i Oslo. Denne sommeren er det ekstra fint å kunne oppsøke strendene uten å måtte pakke seg sammen på trange busser.

Hovedstaden kryr av flotte plasser for en deilig dag ved sjøen. Og om du bare har en time til rådighet, er det praktisk at noen av dem ligger sentrumsnært til, slik at du kan ta med deg lunsjen din eller en kaffekopp og nyte den på en bryggekant midt i byen. 

Tjuvholmen bystrand

Lekkert beliggende ligger badebrygga og stranda utenfor Astrup Fearnleymuseet. Den grunne stranda har små steiner, og egner seg godt for barna. Fra brygga kan man hoppe uti og ta en svømmetur, for du klatrer badestigen opp på land og nyter solen. Det er opparbeidet gressplen man kan slå seg ned på. Stupebrett og dusj er også av fasilitetene.       

Tjuvholmen er tilrettelagt for store og småTjuvholmen er tilrettelagt for store og små. Foto Marthe Landsem

Badebrygga ved Operastranda

I 2018 ble det etablert en midlertidig badebrygge ved operastranda utenfor Munchmuseet. Flytebryggene er tilrettelagt med badestiger og badstuer, og er et smart valg hvis man bare skal ta seg en rask dukkert. Det går også an å finne seg en fin plass på steinstranda. Operastranda. Foto: Marthe Landsem 

Sørenga sjøbad

Oslo sentrums største badetilbud med barnevennlig sandstrand og store arealer med tregulv, benker, liggestoler, stupebrett og dusjer. Grøntarealer med gressplen, søppeldunker og og flere restauranter og butikker i nærheten. Sjøbadet er universelt utformet med egen baderampe for bevegelseshemmede. Den letteste måten å komme seg til Sørenga er å gå eller sykle via Operaen og flytebrua fra Sukkerbiten. Du kan også sykle inn fra baksiden via Middelalderparken. 

Sørenga er Oslo sentrums største badeanlegg Foto: Marthe Landsem

Kaifronten

Nå er det enda en mulighet for å hoppe i havet midt i byen ­– Bispevika har nemlig fått ny brygge. Kaifronten er en del av den nye Havnepromenaden og et perfekt stopp på veien dersom man er ute på tur. Hopp i sjøen fra brygga eller nyt sjøluften på land med utsikt mot Sørenga og det nye Munchmuseet.  

Kaifronten i Bispevika er det nyeste tilskuddet på badeplasser i Oslo sentrum. Foto: Marthe Landsem

Bekkelagsbadet

Bekkelaget aktivitetspark ble åpnet i 2019, og er et av de større badeanleggene i Oslo. Parken er på over 12 mål, som er omtrent like stort som Birkelunden på Grünerløkka. Her er det stupebrett og badebrygge, utendørs parkour, sandvolleyballbane og ballbinge. Det er etablert toalettbygg og dusjer, og det er lagt til rette for grilling og salg av mat. Bekkelagsbadet ligger et kvarters sykling fra Oslo sentrum, men er også lett tilgjengelig med buss. 

Du kan sykle fra sentrum til Bekkelagsbadet på ca et kvarter. Foto: Marthe Landsem

Bekkelagsbadet Foodtruck På Bekkelagsbadet er det mulig å kjøpe seg ferske bakevarer og hjemmelaget limonade i matvogna til Fjordtunet. Foto: Oslo Havn/ Marthe Landsem På Bekkelagsbadet er det mulig å kjøpe seg noe godt i kiosken. Det finnes også rene toaletter. Foto: Marthe Landsem

 

Ruterbåt til øyene

Har du hele dagen til rådighet og du ønsker deg ut av byens ståk og larm, kan du også lett oppsøke kontakt med sjø og natur på en enestående måte ved å ta en av Ruterbåtene til Oslos øyrike. Båtene til Hovedøya og Gressholmen går fra Rådhusbrygge 4.

Øybåtene går i år fra Aker Brygge, rådhusbrygge 4. Husk å holde avstand i køen!  Foto: Marthe Landsem

 

 

Kartet viser alle steder det er tilrettelagt for bading i Oslo, hvis man vil sykle en tur ut av sentrum.