Oslo Havn logo Oslo Kommune
SeaDream med ytterligere anløp til Oslo

SeaDream med ytterligere anløp til Oslo

SeaDream Yacht Club vil seile med begge sine prisvinnende og meget luksuriøse superyachter i Norge i sommer.

PUBLISERT: 05.06.20

SeaDream I og II vil seile langs Norskekysten i sommer. Foto: SeaDream Yacht Club.

  - Det er svært gode nyheter for Oslo og nærings- og reiselivsnæringen at norskeide SeaDream Yacht Club har bestemt seg for å seile i Norge i sommer. SeaDream I og  II er flotte og svært eksklusive skip som vi ser fram til å ta imot i Oslo, sier havnedirektør Ingvar M. Mathisen.  

Koronakrisen har satt en stopper for cruiseanløp til Oslo, og resten av verden. Som første cruiserederi etter koronakrisen inntraff booket SeaDream Yacht Club først inn fem anløp med Seadream I til Oslo denne sommeren.  I går kveld meldte rederiet inn ytterligere sju nye anløp med søsterskipet SeaDream II.  

Alle anløpene i Oslo er såkalte snuhavnanløp, dvs. at et cruise avsluttes og passasjerene går i land hvorpå et nytt cruise starter ved at nye passasjerer går om bord.  

Havnedirektør Ingvar M. Mathisen er glad for at de internasjonale fergene og cruiserederiet SeaDream snart vil starte opp seilinger på Oslo. 

 

Stor etterspørsel

- De internasjonale fergene til/fra Oslo genererer de største maritime inntektene for Oslo Havn, mens cruisetrafikken er nest størst. Det er også svært gode nyheter at de internasjonale fergene snart vil starte opp sine seilinger til Kiel og København via Frederikshavn, sier Mathisen.  

Mathisen håper oppstarten til SeaDream Yacht Club vil inspirere særlig de tyske cruiserederiene til å starte med cruise til Norge så snart myndighetene tillater. Tyskland har en lignende smittesituasjon som Norge.  

- Det vil bety svært mye for hardt rammede norske destinasjoner, museer og andre attraksjoner hvor cruisepassasjerer utgjør en forholdsmessig stor andel av kundegrunnlaget,  sier Mathisen.      

Rederiet bekrefter i dag i en pressemelding at de på grunn av stor etterspørsel også vil seile med SeaDream II i Norge i sommer.  

- Det har vært en veldig spennende tid for oss etter at vi måtte stoppe å seile i mars. Vi er veldig glade for den store etterspørselen etter våre norske seilaser, sier Andreas Brynestad i SeaDream Yacht Club i meldingen.  

Kjærkommen omsetning  

I 2019 jobbet 40.000 personer innen reiseliv i Oslo, som bidro med 1,1 milliarder kroner i personskatteinntekter. Mange av disse er nå permittert. Bransjen er hardt rammet i forbindelse med koronakrisen

- For reiselivsnæringen og Oslo som by er et dette en svært gledelig nyhet. Kundene til SeaDream Yacht Club er kjøpesterke og vil trolig bidra til kjærkommen omsetning for muséer, restauranter, hoteller og andre aktører i reiselivsnæringen når de går i land i Oslo, sier Christian Lunde, administrerende direktør i VisitOSLO.  

Rutenettet  

Seilingene er primært på sju og tolv dager. Gjestene kan seile fra Oslo til Bergen, Bergen til Oslo, Oslo til Tromsø og Tromsø til Oslo. Noen av gjestene vil være med på tur/retur-reiser. 27. juni vil begge yachtene seile sammen fra Oslo til Skagen. 

fsfdsf
SeaDreams rute mellom Oslo og Tromsø i sommer.
SeaDreams rute mellom Bergen og Oslo i sommer.

Luksus-yacht  

- Vi vil takke gjestene for deres lojalitet og støtte. Vi vet at mange mennesker har vært sultne på å reise, og våre små yachter er akkurat det de leter etter når de planlegger en uforglemmelig flukt, sier Andreas Brynestad.  

Det lille, norskeide rederiet SeaDream Yacht Club er grunnlagt og eid av Atle Brynestad. SeaDream I og SeaDream II tilhører luksussegmentet innenfor cruisenæringen. Yachtene opererer vanligvis i Middelhavet i sommerhalvåret og Karibien om vinteren. Hver av yachtene er 104,8 meter lange, har 56 passasjerkabiner og kan maksimalt ta 112 passasjerer som blir godt tatt vare på av en besetning på 95.  

Koronatiltak  

Med god plass og et solid mannskap ligger alt godt til rette for at rederiet skal kunne oppfylle nødvendige koronatiltak ombord.   Rederiet skriver i pressemeldingen at mannskapet har gjennomgått WHO sitt offisielle COVID-19-kurs for hygienerutiner og smittehåndtering. Gjester og mannskap vil gjennomgå helsekontroller før de går om bord.