Oslo Havn logo Oslo Kommune
Rina Mariann Hansen blir ny nærings- og eierskapsbyråd

Rina Mariann Hansen blir ny nærings- og eierskapsbyråd

Byrådet i Oslo gjør endringer og Oslo Havn får ny eier.

PUBLISERT: 09.02.23

Rina Mariann Hansen

Ny "havnebyråd". Rina Mariann Hansen er Oslos nye nærings- og eierskapsbyråd. Foto: Sturlasson

Byrådsleder Raymond Johansen presenterte 9. februar endringer i byrådet.

Rina Mariann Hansen blir ny eier av Oslo Havn som byråd for næring og eierskap. Marthe Scharning Lund blir ny helsebyråd. Usman Mushtaq blir ny byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester. 

- Vi ønsker Rina Mariann Hansen velkommen, og ser frem til å utvikle nullutslippshavna videre sammen med den nye byråden. Vi takker samtidig Victoria Marie Evensen for godt samarbeid. Vi gratulerer også Marthe Scharning Lund som ny helsebyråd. Hun har vært Oslo Havns styreleder siden 2021 og vi takker henne for et godt samarbeid, sier havnedirektør Ingvar M. Mathisen.

Ny styreleder og styremedlem i Oslo Havn

Marianne Marthinsen blir ny styreleder i Oslo Havn, og Pål Martin Sand blir nytt styremedlem.

Marianne Marthinsen har vært styremedlem i Oslo Havn siden 2021.
Marianne (født 1980) er samfunnsøkonom og tidligere stortingspolitiker for Arbeiderpartiet. Marthinsen har tidligere vært leder av Grorud AUF, styremedlem i Attac Norge og nestleder i AUF i Oslo, samt varamedlem av AUFs landsstyre (2000–2001). Fra høsten 2022 er hun direktør i Finans Norge.

Pål Martin Sand (født 1976) er AP – politiker og advokat. Sand var statssekretær for justis- og beredskapsminister Grete Faremo i Stoltenbergs siste regjering. Han var personlig rådgiver for Aps partisekretær Raymond Johansen fra 2009 til 2012, politisk rådgiver for Aps justisfraksjon på Stortinget fra 2007 til 2009 og personlig rådgiver for partiets parlamentariske nestleder fra 2006 til 2007. Han har også vært medlem av Oslo bystyre. Sand er cand jur fra Universitet i Oslo og Master of Laws fra King`s College London. Sand er fra 2016 advokat og partner i Advokatfirmaet DSA.