Oslo Havn logo Oslo Kommune
Pangstart for nye Fisketorget i Oslo

Pangstart for nye Fisketorget i Oslo

Fisketorget i Oslo har gjenoppstått etter flere års dvale – og bergenserne bak lover både fersk fisk, levende kongekrabbe og bergenske fiskekaker.

PUBLISERT: 14.08.25

NYÅPNET: Etter flere år med stengte dører på Rådhusbrygge 4 er Fisketorget endelig tilbake. Denne gangen er det familien Djukastein fra Bergen som står bak. Arnfinn Djukastein har drevet Fisketorget i Bergen i 35 år, mens sønnen Sondre nå er daglig leder for Fish Me Oslo AS. Alle foto: Hans Kristian Riise/Oslo Havn.

– Vi prøvde på en myk åpning i forrige uke, men det ble bånn gass fra første minutt. Kundene roser både varene og utvalget. Det har vært utrolig kjekt å komme hit og oppleve den varme velkomsten vi har fått, sier daglig leder Sondre Djukastein. 

Etter flere år med stengte dører på Rådhusbrygge 4 er Fisketorget endelig tilbake. Denne gangen er det familien Djukastein fra Bergen som står bak, kjent for å drive populære Fish Me på Fisketorget i Vestlandets hovedstad.  

De har tatt med seg både kompetanse og trofaste leverandører fra Bergen – og i følge dem selv kunne mottakelsen i Oslo knapt vært bedre. 

FLOTT BELIGGENHET: Fisketorget i Oslo ligger flott til på Rådhusbrygge 4.

Samme konsept som i Bergen

Konseptet for Fisketorget i Oslo er det samme som i Bergen: Fersk fisk og sjømat av høy kvalitet i fiskedisken, kombinert med en hyggelig restaurantdel med flott beliggenhet. 

I fiskedisken finner du både klassikere og spesialiteter – blant annet torsk, kveite, hval, fjellørret, franske østers og røkt fisk fra familiens eget røykeri. Og for de som liker det ekstra eksotisk: levende kongekrabbe. 

– Mange sier de har savnet Fisketorget, og at de vil bruke oss. Det er tydelig at det har vært et udekket behov. For publikum skal det være en liten opplevelse bare å komme inn og se hva som ligger i disken, sier Sondre. 

FERSK KONGEKRABBE: Hos Fish Me på Fisketorget får du både klassikere og spesialiteter – blant annet torsk, kveite, hval, fjellørret, franske østers og røkt fisk fra familiens eget røykeri. Og for de som liker det ekstra eksotisk: Helt fersk kongekrabbe.

Familieråd

Han forteller at etableringen gikk fortere enn forventet da de bestemte seg.  

– Vi har registrert at dette flotte lokalet har stått tomt lenge. Vi har vært i dialog med huseier tidligere, men lagt planene på is fordi vi hadde utfordringer med driften i Bergen i forbindelse med pandemien. I vinter begynte vi å prate igjen, og plutselig var vi i gang. 

Sondres far Arnfinn, som har drevet Fish Me Fisketorget i Bergen i 35 år, er tett på oppstarten i Oslo.  

-Etter flere år med god drift i Bergen har vi nå både erfaringen og økonomien til å ta sjansen, sier han. 

Da Arnfinn skjønte at det var en mulighet til å starte opp i Oslo kalte han inn til et familieråd. 

-Jeg visste at det ville kreve mye arbeid over tid å starte i Oslo også. Egentlig var jeg klar for å trappe ned, men dette er en flott sjanse for Sondre og søsteren hans. Sammen med den dyktige restaurantsjefen og somellieren Simon Zachariassen eier de tjue prosent hver, mens jeg eier førti. Det er kjekt å ha med så dyktige folk – det er på tide at ungdommen får muligheten. 

FLOTT LOKALE: Fisketorget i Oslo har et flott lokale med både restaurant og fiskedisk. Bildet er tatt før restauranten åpnet onsdag.


Helårstilbud

Med turister som flommer til Oslo om sommeren, håper Sondre og Arnfinn å tiltrekke seg et bredt publikum. Men satsingen er også lagt opp for å være bærekraftig hele året.  

– Vi tror vi får en større andel lokale kunder enn vi har i Bergen. Da har vi et solid grunnlag også i vintersesongen. Man vet jo aldri før man prøver, men jeg har virkelig troen, sier daglig leder Sondre Djukastein. 

Oslo Havn er grunneier på Rådhusbrygge 4. 

– På vegne av Oslo Havn vil jeg gjerne gratulere Fish Me Oslo AS med vellykket oppstart av Fisketorget. Vi er svært glade for at det endelig er liv i bygget igjen. Vi har stor tro på at de svært kompetente driverne vil klare å skape et attraktivt og bærekraftig tilbud for både lokalbefolkning og turister, og bidra til å styrke sjømatens plass i hovedstaden, sier Einar Marthinussen, kommersiell direktør i Oslo Havn. 

DELIKATESSER:I fiskedisken på Fisketorget i Oslo finner du blant annet franske østers, sjøkreps, kongekrabbe og snøkrabbe.
HØY KVALITET: Konseptet for Fisketorget i Oslo er det samme som i Bergen. Fersk fisk og sjømat av høy kvalitet i fiskedisken, kombinert med en hyggelig restaurantdel med flott beliggenhet. Her fra kjøkkenet hvor blant annet fiskesuppen produseres.
TURISTER + LOKALE: Med turister som flommer til Oslo om sommeren, håper Sondre og Arnfinn Djukastein å tiltrekke seg et bredt publikum. Men satsingen er også lagt opp for å være bærekraftig hele året.

 

FORNØYD GRUNNEIER: - På vegne av Oslo Havn vil jeg gjerne gratulere Fish Me Oslo AS med vellykket oppstart av Fisketorget. Vi er svært glade for at det endelig er liv i bygget igjen, sier Einar Marthinussen i Oslo Havn.