Oslo Havn logo Oslo Kommune
Oslo havnelangs 2023

Oslo havnelangs 2023

Det ble en hyggelig folkefest da tusenvis av mennesker vandret havnelangs søndag. Oslo Havn inviterte sammen med 45 aktører. Se noen av bildene her.

PUBLISERT: 03.09.23

CHRISTIAN RADICH: Christian Radich var som alltid et populært innslag på Oslo havnelangs. I år lå skuta fortøyd utenfor Skur 38. Foto: HK Riise

På Oslo havnelangs møter publikum mange flotte aktører, som skaper aktiviteter langs havnepromenaden.

- Jeg vil takke aktørene som bidro med et vidt spekter av spennende opplevelser for alle aldre. Og takk til alle som tok turen til havnepromenaden. Byens hjerte er jo her, der land møter sjø, sier havnedirektør Ingvar M. Mathisen i Oslo Havn KF.  

Havnelangs 2023.
KAPTEIN PÅ CHRISTIAN FOR EN DAG. Foto: Johnny Syversen

 

Oslo havnelangs 2023
Sondre og Silje er i 20-årene og syntes det var hyggelig å vandre havnelangs. – Det var gøy at postene strakk seg langs store deler havna, så vi fikk en fin gåtur. Slik ble vi bedre kjent med byen og havna. Folkemengden ble jevnere fordelt på postene så vi slapp å stå i kø. Mange spennende virksomheter var med, som havna, politi, brannvesen og Tolletaten. Det skaper mer nærhet til publikum. Samtidig så vi at mange barn gledet seg over poster med musikk og dans, sa paret. Pausen tok de på bryggekanten på Salt, et uformelt spisested med hele fire gratis teaterforestillinger under Oslo havnelangs. Foto:Siv Ellen Omland
VETERANBÅTHAVNA: Det var et yrende folkeliv i Veteranbåthavna i forbindelse med årets Havnelangs, med flotte biler og båter.  Foto: HK Riise. 
Havnelangs 2023. Alternativer til bildekarusell. Foto: Johnny Syversen
SJØSTJERNER FRA OSLOFJORDEN. Barna fikk lære om livet under vann fra marinbiologer. Det var stor stas og skrekkblandet fryd for barna å holde sjøstjerner. Foto: Johnny Syversen.  
Oslo havnelangs 2023
TOLLERNE: Tollinspektør Zazyna imponerte med tollhunden. Qlara er en blanding av labrador og flat. Hun kom i tjeneste for bare fem måneder siden og fant narkotika umiddelbart under oppvisningene. Foto: Siv Ellen Omland.  
Havnelangs 2023. Alternativer til bildekarusell. Foto: Johnny Syversen
SOLID TAUVERK: Det er lett å la seg imponere av alle tauene om bord i Oslos stolte skoleskip Christian Radich. Seilskipet fikk mye besøk under årets havnelangsFoto: Johnny Syversen. 
Oslo havnelangs 2023 SALT
GJØGLETEATER: Flying Seagulls skapte magiske øyeblikk hos kulturarenaen Salt. Foto: Thea Fahlvik.  
ELIASBÅTEN: Brødrene Luis (4 år) og Levi (2 år) fikk seg en tur med Eliasbåten sammen med morfar Harald. Foto: HK Riise. 
SPEKTAKULÆRT SKATESHOW: Noen av Norges beste skatere lagde show i Trettenparken. Sivert Øveraas svever i lufta, mens Martin Strøm filmer. Foto: HK Riise. 
Havnelangs 2023. Alternativer til bildekarusell. Foto: Johnny Syversen
SPENNENDE I FØRERSTOLEN. Fra Oslo havns elektriske miljøbåt kan en speide etter søppel som skal plukkes opp. Barna var nysgjerrige på de mange skjermene i styrhuset. Foto: Johnny Syversen. 
LOSÆTER: Det var som alltid koselig stemning på Losæter. I midten av bildet sitter havnestyremedlem Geir Elgvin. Til venstre for Elgvin sitter styremedlem i Losæter Anne Beate Hovind. Foto: HK Riise.  
STOLT HAVNEDIREKTØR: Havnedirektør Ingvar M. Mathisen var svært fornøyd med årets Oslo havnelangs. Foto: HK Riise.  
LYKKE: Maria og hunden Lykke tok turen fra Bærum for å oppleve Oslo havnelangs. Maria synes det var stas å besøke Christian Radich og Veteranbåthavna. Foto: HK Riise. 
UNDERVANNSDRONE: Hos OsloMet på Filipstad fikk barna teste undervannsdrone. Eric har full kontroll på dronen. Foto: HK Riise. 
Havnelangs 2023. Alternativer til bildekarusell. Foto: Johnny Syversen
LIVET UNDER VANN. Tang og tare og en sprell levende hummer fra Oslofjorden vakte nysgjerrighet. Foto: Johnny Syversen.  
Havnelangs 2023. Alternativer til bildekarusell. Foto: Johnny Syversen
HUMMER. Barna kunne svømme inn i spøkelseshuset laget av tegner og garn hos Bymiljøetaten. Foto: Johnny Syversen.  

 

SJØRØVERSHOW: Kaptein Rødskjegg inviterte til piratfest og fikk med barna ut på bøljan blå med sang og ekte røverhistorier.  Foto: Thea Fahlvik