Oslo Havn logo Oslo Kommune
Folkefest på Oslo havnelangs 2022

Folkefest på Oslo havnelangs 2022

Tusenvis av mennesker koste seg på Oslo havnelangs søndag 28. august.

PUBLISERT: 28.08.22

YRENDE FOLKELIV: Mange syntes det var stas å gå om bord i veteranbåtene på Oslo havnelangs.

Åpne båter, konsert, sjørøverteater, skateboard og mange andre aktiviteter for barn var noen av de nesten 50 aktivitetene langs havnepromenaden.

Oslo havnelangs er et årlig arrangement som skal gjøre Oslos havnepromenade tilgjengelig og attraktiv blant folk. Publikum får anledning til å bli bedre kjent med havna og mange aktører langs havnepromenaden.

Arrangement strekker seg fra Grønlia i øst til Trettenparken på Filipstad i vest.

Mangfoldig havnelangsprogram 

Konserten i Trettenparken med Nimad Bagheri, Elise Bygjordet, Pikekyss og sjørøverteater ble en stor suksess blant de mange oppmøte.  Tonje Cross, elleve ganger norgesmester i skateboard, imponerte med tekniske og kraftfulle triks.

Åpne veteranbåter langs hele Akershusstranda skapte en maritim og hyggelig atmosfære.

Publikum fikk blant annet teste undervannsdroner og lære om livredning. Redningsselskapets Eliasbåter er alltid populære. 

Store kulturinstitusjoner som Operaen, Deichman og Nasjonalmuseet bidro med kreative aktiviteter for publikum.

Mange var nysgjerrige på Oslo Havns nyrenoverte hovedkvarter på Vippetangen. Her kunne publikum også ta en tidsreise i 3D tilbake til havna i 1798.

På Vippetangen fikk barna være med å lage hummerhus. Hos Rusken var det fiske og sortering av søppel. 

Fergeselskapene Color Line og DFDS var selvfølgelig med. Captain Kid var i land for å møte barna og hos danskebåten var det musikk og underholdning fra scenen. 

I Bjørvika var det gratis båtturer med tradisjonelle trebåter. På operastranda og på Sørenga kunne padlebrett (SUP) testes ut.

FAMILIER PÅ HAVNELANGS: F.v.Emily (2), Dzenana, Vildana, Ellis (10), Alma (1), Harris (8) og Juan.

Ut av den gamle minesveiperen Alta kom to glade familier. 

- Vi synes det er kult å se på alle båtene, spise vafler, høre musikk og prøve nye ting. Nå skal vi stå på SUP-brett og bli våte, sa to glade gutter, Ellis (10) og Harris (8).   

Leder av fjordbyenheten i Plan- og bygningsetaten besøkte Oslo havnelangs 28. august 2022
 Oslo havnelangs er et veldig bra arrangement som samler folk i alle aldre langs havnepromenaden. Det er en årlig tradisjon som forankrer fjordbyen i folks bevissthet. De mange barna og budskapene om en renere fjord peker mot fremtiden, sa Stein Kolstø, leder for Fjordbyenheten i Oslo kommune.    
BESØKTE CHRISTIAN RADICH: - Det er så gøy med premier, og nå skal vi se på denne fine seilskuten, sa Amalie (10) og Markus (8). De var blant de mange som tok omvisningen på seilskuten Christian Radich. 
FLYVENDE MÅKER: The Flying Seagulls fikk publikum til å le og juble på Salt på Langkaia. 
NORGESMESTER: Tonje Cross, elleve ganger norgesmester på skateboard, showet og imponerte i Trettenparken. 
HIPHOP STREET DANCE:Subsdans fikk alle i Trettenparken til å danse.
REDNINGSSELSKAPET: Eliasbåten er alltid populær på Oslo havnelangs. 
TEATER KNEKT: Sjørøverne var både snille og slemme da de lette etter den største sjørøverskatten. 
Oslo havnelangs 2022
LØRJETUR I BJØRVIKA. Gratis tur på fjorden i tradisjonelle trebåter fristet mange. Erfarne sjøfolk hos Aaretak kom med gode råd. 
POPULÆR HAVNEBÅT. Odin Kjønaas og Edvin Wibetoe fikk veldig mange besøkende hos Oslo Havns elektriske miljøbåt, Pelikan 2. Folk var veldig interessert i hva vi driver med. De fikk også vist frem dronene som oppdager og samler søppel i fjorden. 
VIKTIG LÆRDOM. Hos Norges Livredningsselskap fikk barna lære om livredning.
Gruppebilde av ansatte i Oslo Havn som deltok i årets Oslo havnelangs.
GLADE HAVNEASATTE OG NYRENOVERT HAVNEKONTOR. Solskinnspatruljen fra Oslo Havn vandret Oslo havnelangs og møtte folk med smil og informasjon. For første gang åpnet Oslo Havn også dørene til det nyrenoverte administrasjonsbygget Skur 38, som holder høy miljøstandard. Her fikk mange besøkende høre om betydningen av å ha ei bynær havn som sørger for at befolkningen får varene sine sjøveien. Oslo Havn har vært en viktig bidragsyter for å bygge havnepromenaden og utvikle fjordbyen. Samtidig er Oslo også en havneby. I fremtiden blir det viktig å frakte flere varer sjøveien for å redusere lastebiltrafikken på veiene.