Oslo Havn logo Oslo Kommune
Ryddeaksjon i Oslos havnebasseng

Ryddeaksjon i Oslos havnebasseng

Frivillige dykkere fra Oslo-området ryddet søppel utenfor Vippetangen 11. oktober. Oslo Havns båter assisterte på dugnaden som støtter årets TV-aksjon som bekjemper plast i havet. Vi oppfordrer alle til å bidra!

PUBLISERT: 08.10.20

Tv-aksjonen 2020

Havnebåten Hauk dro opp dykkernes fangst og fikk det på land. Foto: Hans Kristian Riise

Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss. 

Dessverre ligger det også avfall i Oslos havnebasseng. Søndagens ryddeaksjon "Spleis opp søpla fra Oslo havnebasseng" fikk opp mye avfall som nå blir håndtert og gjenbrukt. 

Ryddedugnaden var et samarbeid mellom Indre Oslofjord undervannsklubb, Oslo Havn, Norsk Gjenvinning, Assuranceforeningen Skuld og TV-aksjonen Oslo.

Gi ditt bidrag til tv- aksjonen

Vi oppfordrer kunder, samarbeidspartnere og byens befolkning til å gi et bidrag som går uavkortet til årets tv- aksjon og bekjempelse av plast i havet. 

Gå til www.spleis.no/oslo og gi ditt bidrag. 

Havna rydder med grønn teknologi 

- Oslo Havn plukker for egen regning opp mange tonn søppel årlig i Indre Oslofjord. Vi bruker grønn teknologi som miljøbåt, droner og flytende søppelkasser for en renere fjord. Alle har et ansvar for å holde fjorden ren og vi ber folk slutte å kaste søppel i fjorden. Tv- aksjonens kamp mot plast og søppel i havet er viktig og vi er med på dugnaden. Vår nye elektriske miljøbåt som er verdens første i sitt slag spesialdesignet for å plukke søppel i sjøen var også med på aksjonensier miljøsjef i Oslo Havn, Heidi Neilson.