Oslo Havn logo Oslo Kommune
Oslo Havn PERS-sertifisert

Oslo Havn PERS-sertifisert

Oslo Havn er miljøsertifisert av den europeiske havneorganisasjonen ESPO. Sertifiseringen ble offentliggjort denne uken i forbindelse med ESPO Conference Regatta 2021.

PUBLISERT: 28.05.21

- Vi ser fram til å samarbeide med Oslo Havn i EcoPorts Network i mange år framover, sier Isabelle Ryckbost, generalsekretær i ESPO.

Årets ESPO-konferanse er en såkalt regatta. Konferansen har beveget seg fra Valencia på tirsdag via Ghent på onsdag og avholdes i Oslo nå på fredag. 

Konferansen er i all hovedsak digital på grunn av smittevern. 

- Vi er glade for å kunne gratulere Oslo Havn som PERS-sertifisert for første gang. PERS-sertifiseringen, og inkluderingen av Oslo Havn i EcoPorts Network, er bevis på dedikasjon og ambisjon når det gjelder bærekraft. Oslo Havn er en frontløper i miljøarbeid for havner, og streber etter å bli verdens første utslippsfrie havn. Oslo Havns første PERS-sertifisering viser forpliktelse for miljøledelse. Vi ser fram til å samarbeide med Oslo Havn i EcoPorts Network i mange år framover, sier Isabelle Ryckbost, generalsekretær i ESPO.

Oslo Havn er tildelt PERS-sertifisering i henhold til europeisk miljøstandard for havner.

PERS (Port Environmental Review System) er ESPO sitt sertifiseringssystem for miljøarbeid. PERS bygger på ESPOs politiske anbefalinger og er den eneste havnespesifikke miljøledelsesstandarden. 

Sertifiseringen ble uavhengig utført av Lloyd´s Register og er gyldig i to år.

- Jeg er både glad og stolt over at Oslo Havn nå er sertifisert etter verdens eneste havnespesifikke miljøstandard og vil takke alle som har bidratt til dette. Oslo kommune og Oslo Havn er blant verdens mest ambisiøse med hensyn til å kutte skadelige klima- og miljøutslipp. Oslo Havn skal vokse på en bærekraftig måte, med flere skipsanløp, økte gods- og passasjervolumer, samtidig som vi skal redusere vårt negative fotavtrykk drastisk frem mot 2030. PERS vil bidra til dette, sier havnedirektør Ingvar M. Mathisen.

- Jeg er både glad og stolt over at Oslo Havn nå er sertifisert etter verdens eneste havnespesifikke miljøstandard, sier havnedirektør Ingvar M. Mathisen

 

Oslo Havn har vært en del av ESPO sitt EcoPort Network siden 2020.

- Oslo Havn måler seg opp mot europeiske havner på miljø. Vi er i front og syntes det er viktig å være en del av det europeiske fellesskapet. Det var naturlig for oss å ta et skritt videre å bli sertifisert av ESPO, sier Heidi Neilson, miljøsjef i Oslo Havn.

Les mer om Oslo Havns klima- og miljøarbeid.