Oslo Havn logo Oslo Kommune
Oppstart av cruisesesongen i Oslo

Oppstart av cruisesesongen i Oslo

Cruiseskip begynner igjen å anløpe Oslo, etter at over 60 anløp har blitt kansellert til nå i år som følge av koronapandemien.

PUBLISERT: 07.07.21

FØRSTEGANGSANLØP: Det nye cruiseskipet M/S «Hanseatic Nature» anløper Oslo Havn for første gang torsdag morgen. Bildet er tatt i Hamburg ved avgang til Norge. Foto: Hapag-Lloyd Cruises.

M/S «Hanseatic Nature kommer til Oslo torsdag 8. juli. Skipet er forventet å anløpe Vippetangen kl 07.30 og reiser videre samme dag kl 14.00.  

Første siden desember 2019  

M/S «Hanseatic Nature» er det første cruiseskipet som anløper Oslo fra en utenlandsk havn siden før pandemien startet, hvor passasjerer og mannskap fritt kan besøke Oslos attraksjoner.

Sist gang dette skjedde var 21. desember 2019.  

Nytt skip  

M/S Hanseatic Nature er et helt nytt skip, som ble overlevert rederiet Hapag-Lloyd 1. mai i år. Det er ett av tre ekspedisjonsskip som leveres av det norske verftet Vard Langsten.  

Skipsrevyen skriver i sin omtale av M/S «Hanseatic Nature» følgende:  

«Skipet er bygget for å redusere utslippene av klimagasser så mye som mulig. Den har, ifølge rederiet, banebrytende teknologi som gjør at utslippene av nitrogenoksid blir redusert med 95 prosent. I tillegg er skrogdesign og propellanlegg bygget på en slik måte at det skal spare så mye som mulig drivstoff.»  

Les mer om skipet her: Skipsrevyen.  

Betydelig markedssegment  

ØNSKER VELKOMMEN: Havnedirektør Ingvar M. Mathisen ønsker mannskap og gjester på M/S «Hanseatic Nature» velkommen til Oslo. 

 

— I Oslo Havn er vi glade for å kunne ønske M/S «Hanseatic Nature», med gjester og mannskap, velkommen til Oslo for første gang. Cruise representerer et betydelig markedssegment for Oslo Havn, og en viktig inntektskilde for mange i Osloregionens reise- og næringsliv. Derfor håper jeg det resterende av cruisesesongen fra august til desember kan gå mest mulig som normalt, sier havnedirektør Ingvar M. Mathisen.

For august måned er det meldt inn 11 cruiseanløp til Oslo.

Tre avganger med SeaDream 1  

Superyachten M/S «SeaDream 1» ligger allerede til kai i Oslo. Yachten skal ta om bord passasjerer med avgang i dag onsdag 7. juli kl. 18:00.  

Da starter et 7-dagers cruise som etter et stopp i Skagen går nordover til Hjørundfjorden før cruiset avsluttes i Bergen.  

Neste avgang fra Oslo vil være 21. juli for et 10-dagers cruise til Tromsø. Siste cruise for M/S «SeaDream 1» fra Oslo denne sesongen vil være et 8-dagers cruise til Bordeaux.  

De to små luksuriøse skipene (superyachtene) SeaDream 1 og 2 er eid av SeaDream Yacht Club, et privateid norsk rederi. Skipene tar maksimalt 112 gjester og har en besetning på 95 personer.  

Etterlengtet aktivitet i Oslo  

VisitOSLO er til stede på Vippetangen med syklende turistinformasjon når M/S «Hanseatic Nature» anløper i morgen.

— For oss i reiselivsnæringen og Oslo som by er dette en kjærkommen nyhet. Cruisegjester betyr økt byliv og etterlengtet aktivitet og omsetning for muséer, restauranter, butikker og andre aktører i reiselivsnæringen. Mange av disse er utelukkende avhengige av businessen de får fra cruisegjestene. Vi håper dette er starten på en travel ettersommer med flere cruiseanløp, sier Christian Lunde, administrerende direktør i VisitOSLO. 

ETTERLENGTET AKTIVITET: Cruisegjester betyr økt byliv og etterlengtet aktivitet, sier Christian Lunde i VisitOSLO. Foto: VisitOslo/Didrick Stenersen. 

Smittevern  

Oslo Havn har samarbeidet tett med smittevernmyndighet og immigrasjon i forkant av dette anløpet hvor følgende regler gjelder:  

 • Skipet seiler fra et grønt land og skal tilbake til grønt land.

 • Alle passasjerer må levere negativ test minimum 72 timer før ankomst skip.

 • Ved ankomst terminal før innsjekk må alle ta test igjen før de får gå om bord.

 • Alle om bord må ta test hver 72. time under cruiset.  

Program  

Nordic Gateway tilbyr de organiserte utfluktene for de tyske gjestene på M/S «Hanseatic Nature». Følgende program er satt opp:  

• Museene på Bygdøy (Kon-Tiki, Fram og Viking) og Operaen.

 • Munch-tur med besøk på Munchmuseet, Universitetets Aula og Operaen i tillegg til stopp ved Oslo Rådhus.

 •  Holmenkollen med Skimuseet, Vigelandsparken og Operaen  

Det er OsloBuss som kjører og Oslo Guidebureau som guider gjestene.