Oslo Havn logo Oslo Kommune
Operastranda i Bjørvika har åpnet

Operastranda i Bjørvika har åpnet

Med Operastranda, midt i byen får enda flere Oslo-folk kort vei til badestranda.

PUBLISERT: 02.07.21

ÅPNET OPERASTRANDA: Ordfører Marianne Borgen og Victoria Marien Evensen (byråd for næring og eierskap) åpnet Operastranda ved å grave fram en kiste med en brostein av samme type som er brukt på stranda. Til venstre er Kjell Kalland (adm. dir HAV Eindom). Til høyre Sara Khalid (leder i Sentralt ungdomsråd) og Synnøve Lyssand Sandberg (adm. dir Oslo S Utvikling). FOTO: Hans Kristian Riise.

På åpningsdagen 2. juli ble den nye stranda overlevert til kommunen og byens befolkning. 100 meter sandstrand, badettrapper og grøntområder er klar til bruk - gratis for hele byen. 

Ordfører Marianne Borgen, næringsbyråd Victoria Marie Evensen og Sarah Khalid fra sentralt ungdomsråd deltok i seremonien, mens Kjell Kalland fra HAV eiendom overrakte stranda til Oslo kommune. 

 

UMIDDELBART POPULÆR: Operastranda åpnet for publikum rett etter den offisielle åpningen. 

I tillegg til høye miljøkrav, er det lagt stor vekt på universell utforming av stranden. Operastranda er et gratis tilbud for alle og er utformet med tanke på ulike behov og ferdigheter.

– Oslos nye bystrand skal være et inkluderende samlingssted, der alle skal kunne trives uavhengig av alder, svømmeferdigheter eller funksjonsgrad, sier Kalland fra HAV Eiendom.

 

STOR ØYEBLIKK: Det var et stort øyeblikk for Kjell Kalland, administrerende direktør i HAV Eiendom, da Operastranda ble tatt i bruk i dag og de første kastet seg ut i vannet. 

 

 

STUPEBRYGGE: En helårsbadende venninnegjeng fra Hasle fikk æren av å være de første badegjestene på Operastranda. 

 

POPULÆR: Sebastian Zalo med band bidra var et populært innslag på åpningen.