Oslo Havn logo Oslo Kommune
Nye reach stackere til containerhavna på Sjursøya

Nye reach stackere til containerhavna på Sjursøya

Yilport Oslo har fått seks nye effektive reach stackere som kutter utslipp.

PUBLISERT: 02.11.21

Nye reach stackere til Yilport Oslo

Kutter utslipp. Nytt terminalutstyr fra Kalmar kutter forbruket av drivstoff og utslipp med opp mot 40 prosent. Foto: Morten Utvær

De nye reach stackerne fra Kalmar er kjøretøy som løfter containere inne på terminalen. I følge produsenten Kalmar reduserer de nye reach stackerne forbruket av drivstoff og utslipp av CO2, Nox, SOX og partikler med opp mot 40 prosent. 

På vei til utslippsfri terminal

Norges mest moderne containerterminal, Yilport Oslo er på god vei å bli en nullutslippsterminal.

- Vi tar steg for steg. Vi har elektriske kraner, trucker og mindre kjøretøy. Det som gjenstår er få el-Reach stacker og el- terminaltraktorer som trekker containerne. El-teknologien er ikke ferdig utviklet til å kunne dekke vårt behov på nåværende tidspunkt, men jeg har stor tro på at teknologien kommer snart og at disse maskinene vil kunne erstatte dagens dieseldrevne. Da er vi en nullutslippsterminal, sier Maiken Solemdal, markedssjef i Yilport.

Operatøren av terminalen, Yilport Oslo samarbeider med Oslo havn for å kutte klimautslipp.

- Vi er godt fornøyd med at Yilport Oslo investerer i og tar i bruk utstyr som kutter utslipp. I tillegg til å velge terminalutstyr som er elektriske eller kutter utslipp er det å flytte gods fra vei til sjø selskapets viktigste bidrag til det grønne skiftet, kommersiell direktør Einar Marthinussen.

Stor vekst i containere

Om lag en tredjedel av alle skipsgående containere inn og ut av Norge går via containerterminalen i Oslo.
Veksten i containervolumet har vært god i flere år. Over 25 000 trailere fra kontinentet har over de siste tre årene blitt erstattet av containere som kommer sjøveien til Oslo.