Oslo Havn logo Oslo Kommune
Ny akevittbar ved Oslos attraktive sjøfront

Ny akevittbar ved Oslos attraktive sjøfront

Oslo Havn åpnet i ettermiddag en ny akevittbar i en av Oslos mest spektakulære omgivelser. På Piren ytterst på Rådhusbrygge 2 kan gjestene hygge seg i historiske omgivelser.

PUBLISERT: 01.06.21

KLIPPET SNOREN: Victoria Marie Evensen, byråd for næring og eierskap, klippet snoren for akevittbaren Piren, flankert av Marthe Scharning Lund (styreleder i Oslo Havn) og Ingvar M. Mathisen (havnedirektør).

Victoria Marie Evensen, byråd for næring og eierskap i Oslo, klippet snoren.  

- Gjenåpningen av Oslo er i gang, og det er veldig gøy å også kunne åpne en akevittbar i Oslo havn. Til tross for nedstengingen, har det også dukket opp flere nye utesteder i Oslo som nå kan åpne. Det tyder på en optimisme i næringslivet som jeg er veldig glad for.

Piren er en langstrakt akevittbar med glassvegger. Det gir en følelse av å sitte ute i naturen, i all slags vær, og nyte mat og drikke. Man får en spesiell romfølelse av å sitte så langt ut mot fjorden og se Akershus festning, Hovedøya, Aker Brygge, Tjuvholmen og byen mot Rådhuset. Akevittbaren skal drives av Kapp Oslo AS, med Runar Kversøy som hovedaksjonær og daglig leder. Den åpner dørene for publikum torsdag.

HISTORISKE OMGIVELSER: På Piren ytterst på Rådhusbrygge 2 kan gjestene hygge seg i historiske omgivelser.

 

Norges beste uterom
Oslo Havn har restaurert Rådhusbrygge 2, og i 2019 ble den kåret til Norges beste uterom. Brygga har vært populær å besøke. Nå får befolkningen et utvidet tilbud med mat og drikke.      

Akevittbaren er Oslo Havns bidrag til havnepromenaden. Ønsket er å skape folkeliv ved fjorden og ta vare på den maritime kulturarven. Vi har hatt et godt samarbeid med Byantikvaren for å få dette til. 

Havnedirektør Ingvar M. Mathisen
NØKKELPERSONER, fra venstre: arkitekt Annema Selstrøm (Kristin Jarmund Arkitekter), Roar Andrè Ihle (prosjektleder Haga & Berg entreprenør AS), Runar Kversøy (daglig leder Piren) og arkitekt Kjersti Olsen (prosjektleder Oslo Havn).  

 

I over hundre år har båter lagt til kai her. Polarskipet Fram ble ønsket velkommen av en jublende folkemasse ved Rådhusbrygge 2 ved hjemkomst til Kristiania i 1896. Stemningen var mer sørgmodig ved markeringen av Dronning Mauds begravelse i 1938. I 1931 ble brygga innlemmet som en del av Rådhusbryggene. Nå byr den på rekreasjon for de mange som går tur langs havnepromenaden.

SMAKFULLE DRINKET: Med 147 forskjellige akevitter i baren, er det grunn til å forvente smakfulle drinker. 

 

Visualisering av det planlagte bygget på Rådhusbrygge 2. Visualiseringen er gjort av Kristin Jarmund - Arkitekter. JPG-format. Finnes også tilgjengelig i PDF-format.Oslo Havn har full bruksrett.
Piren er en langstrakt akevittbar med glassvegger. Det gir en følelse av å sitte ute i naturen, i all slags vær, og nyte mat og drikke. Illustrasjon: Kristin Jarmund Arkitekter.