Oslo Havn logo Oslo Kommune
Over 1000 cruisepassasjerer til Oslo

Over 1000 cruisepassasjerer til Oslo

Over 1000 cruisepassasjerer fra Mein Schiff 1 besøker i dag Oslo.

PUBLISERT: 24.08.21

FØRSTE: Mein Schiff 1 er det første store cruiseskipet med passasjerer som anløper Oslo Havn siden starten av pandemien.

Mein Schiff 1 er det første store cruiseskipet med passasjerer som gjester Oslo Havn siden før pandemien startet.

Skipet anløp Søndre Akershuskai kl 8 og seiler videre kl 19.

Mein Schiff 1 kommer fra Kiel og skal videre til Kristiansand, Bergen, Geiranger og Ålesund, skriver Kystverket:

https://www.kystverket.no/nyheter/de-forste-store-cruiseskipene-er-tilbake/

OPPLEVE OSLO: Passasjerene kan delta på organiserte utflukter eller oppleve byen på egenhånd.

 

Lettelser i restriksjoner

Regjeringen lettet tidligere i sommer på restriksjonene  for cruiseskip. Det ble åpnet for at cruiseskip med inntil 2000 personer om bord kan seile kystcruise i Norge.

Men først nå kommer skipene.

Kystverket melder at Mein Schiff 1 er det første store cruiseskipet som benytter seg av denne muligheten. Om lag ti ulike cruiseskip planlegger aktivitet langs norskekysten i sommer.

Fritt besøk

Cruiseskipet har en maksimal personkapasitet på 3132 personer, men kan nå seile med maks 2000 passasjerer på grunn av koronarestriksjoner.

Alle 1250 passasjerer og mannskapet på 750 som besøker Oslo er fullvaksinert.

I følge norske innreiseregler og rederiet TUIs smittevernprotokoller får alle gå i land enten de deltar i organiserte utflukter eller vil oppleve byen på egenhånd.

VisitOSLO stilte med syklende turistverter på Søndre Akershus denne formiddagen, for å bidra til at alle gjestene får tips til gode opplevelser i Oslo.  

SETT FRA ØST: Mein Schiff 1 seilte inn til Søndre Akerhuskai. Foto:  Eva Britt Kornfeldt/VisitOSLO.

 

Mange kanselleringer

Det mindre ekspedisjonsskipet M/S Hanseatic Nature gjestet Oslo Havn 8. juli. Det var da det første cuiseskipet som anløp Oslo fra utenlandsk havn siden før pandemien startet, hvor passasjerer og mannskap fritt kunne besøke Oslos attraksjoner.

Av 147 planlagte cruiseanløp til Oslo for 2021 har 128 blitt kansellert. Fem cruiseanløp har blitt gjennomført hittil i sesongen.

Tekniske anløp

Mein Schiff 1 og søsterskipet Mein Schiff 2 anløp også Oslo Havn 5. august i fjor. Dette var tekniske anløp godkjent av Helsedirektoratet under forutsetningen at ingen skulle gå av eller på skipene.