Oslo Havn logo Oslo Kommune
Luksuscruiseskip til Oslo i sommer

Luksuscruiseskip til Oslo i sommer

Koronakrisen har satt en effektiv stopper for cruiseanløp til Oslo hittil i år.

PUBLISERT: 04.06.20

Seadream på St Bart i Karibien. I sommer vil mega-yachten seile i Norge. Foto: SeaDream Yacht Club.

SeaDream Yacht Club har som første rederi meldt inn fem anløp til Oslo i løpet av sommersesongen.

Atle Brynestad er grunnlegger, styreformann og eier av rederiet.  

SeaDream I starter sesongen med å seile fra Bergen 20. juni og anløper Oslo 26. juni. Dagen etter setter skipet kursen nordover mot Tromsø med nye gjester om bord.  

Kjærkommen omsetning  

I 2019 jobbet 40.000 personer innen reiseliv i Oslo, som bidro med 1,1 milliarder kroner i personskatteinntekter. Mange av disse er nå permittert. Bransjen er hardt rammet i forbindelse med koronakrisen.

- For reiselivsnæringen og Oslo som by er dette en svært gledelig nyhet. Kundene til SeaDream Yacht Club er kjøpesterke og vil trolig bidra til kjærkommen omsetning for muséer, restauranter, hoteller og andre aktører i reiselivsnæringen når de går i land i Oslo, sier Christian Lunde, administrerende direktør i VisitOSLO.

Oslo-Tromsø  

Rederiet har på hjemmesiden sin annonsert ni seilinger langs norskekysten. De vil operere en sjudagers rute og en tolvdagers rute, innenfor et snuhavnkonsept.  

Snuhavn vil si at gjestene ikke er på en tur-retur-reise, men at de går om bord i en havn og forlater skipet i en annen.

Den lengste ruten SeaDream seiler i sommer strekker seg fra Oslo til Tromsø, hvor Lofoten er ett av mange høydepunkter.    

Luksus-yacht

SeaDream Yacht Club består av søsterskipene - SeaDream I og Seadream II – som tilhører luksussegmentet inenfor cruisenæringen. 

De små cruiseskipene, eller mega-yachtene som det nok er riktigere å kalle dem, er 108 meter lange. Yachtene tar maksimalt 112 passasjerer og har en besetning på 95.  

Med god plass og et solid mannskap ligger alt derfor godt til rette for at rederiet skal kunne oppfylle nødvendige koronatiltak ombord. 

Rederiet har meldt inn til Oslo Havn at anløpene skal gå med 100 passasjerer av norsk nasjonalitet. 

Begge yachtene til Norge

SeaDream I og II operer vanligvis i Middelhavet i sommerhalvåret og Karibien om vinteren. 

Rederiet skiver på sin hjemmeside at de opplever enorm pågang og at Seadream II også vil bli hentet hjem til Norge for sommeren.  

Det er foreløpig ikke kjent hvilken rute Seadream II vil seile.