Oslo Havn logo Oslo Kommune
Kom om bord på et flytende norsk krigsmuseum

Kom om bord på et flytende norsk krigsmuseum

Velkommen om bord i Hestmanden, et norsk krigsseilermuseum.

PUBLISERT: 21.07.23

OVERREKKELSE: Kaptein Bård Rasmussen (t.v.), sammen med Oslo Havns Havnekapein, Jens Petter Christensen.

Crestoverrekkelse 

Torsdag var det crestoverrekkelse mellom Oslo Havns Havnekapein, Jens Petter Christensen, og kaptein Bård Rasmussen på D/S Hestmanden. En crest er et spesielt symbol som brukes som et visuelt merke.

Det er vanlig i maritim kultur å utveksle crester mellom skip. Historisk sett gis det ofte i forbindelse med skip som kommer til en havn for første gang.  

– Hestmanden har vært her flere ganger før, men har ikke mottatt en crest før. Denne gangen gir vi en crest for å vise at vi setter pris på besøket, sier Christensen. 

CREST: Snart er Oslo Havns crest på plass på innsiden av Hestmanden. 

Åpent skip i Oslo

D/S Hestmanden fungerer nå som et norsk krigsseilermuseum, og er det eneste gjenværende norske skipet som gikk i  utenriksfart under begge verdenskrigene. Ombord i det 195 fot lange skipet er det rikelig med historie å oppleve.

Som besøkende kan man utforske historien gjennom utstillinger, filmer og illustrasjoner. Det er også mulig å kjøpe billetter til teaterforestillingen «Det heldige skipet – en krigsseilerhistorie». 

Velkommen til gratis utstillingen i Oslo mellom 19.-23. Juli, og 27.-30. Juli. Skipet holder til på Christian Radichs plass på Akershusstranda.

Det er også mulig å kjøpe billetter til teaterforestillingen «Det heldige skipet – en krigsseilerhistorie». 

Se gjerne det engasjerende teaterstykket.

image7zb35.png
ÅPENT SKIP: Opplev utstillinger om krigsseilerne og deres historier, visning av kortfilm og den originale dampmaskinen fra 1911 som fortsatt er i drift i dag.