Oslo Havn logo Oslo Kommune
Kinesiske bildrømmer til Oslo i containere

Kinesiske bildrømmer til Oslo i containere

En uvanlig logistikkoperasjon foregår i Oslo havn i april.

PUBLISERT: 24.04.23

BYD Ormsundkaia

I løpet av april kommer 450 elektriske BYD Tang til Norge i containere via Yilport Oslo. Her står noen av bilene på Ormsundkaia, klare for transport til forhandlere. Foto: Norsteve.

Biler anløper vanligvis norske havner om bord bilskip (ro/ro-skip), hvor bilene kjøres av og på for egen maskin.  På grunn av liten tilgang på ro/ro-skip løser det kinesiske bilmerket BYD (Build Your Dreams) midlertidig logistikken på en annen måte, hvor containere erstatter bilskip. 

I løpet av april importerer RSA Bil 450 BYD Tang til Norge. Det skjer fordelt på tre anløp til Yilport Oslo. 

Etter lossing i containerhavna frakter Norsteve bilene videre til utpakking på Ormsundkaia og klargjøring for transport til butikk.  Evergreen Line transporterer bilene fra Yantian sør i Kina til Oslo.  

- Det er ikke så vanlig å frakte biler med container til Europa. Nå er containerprisen lav, samtidig som kapasiteten er lav i ro/ro-markedet, sier Marius Lien, agent for Evergreen Line. 

Så fort situasjonen i ro/ro-markedet normaliserer seg vil BYD sende bilene med ro/ro-skip og losse på Drammen Havn. Bilene selges av RSA Bil sine forhandlere i hele landet.  

INTERIØR: Slik ser en BYD tang ut innvendig. Foto: Norsteve.