Oslo Havn logo Oslo Kommune
HAV Eiendom feiret 20-års jubileum

HAV Eiendom feiret 20-års jubileum

Siden 2003 har HAV Eiendom vært en viktig aktør i utviklingen av Oslos sjøfront.

PUBLISERT: 10.11.23

Ingvar M. Mathisen

FEIRET 20 ÅR: Torsdag feiret HAV Eiendom sitt 20-årsjubileum på Salt. Havnedirektør Ingvar M. Mathisen er mektig imponert over hva Oslo Havns datterselskap har skapt i disse 20 årene. (Bildet er fra en annen sammenheng). Foto: Hans Kristian Riise/Oslo Havn.

Bjørvika har gått fra å være en containerhavn til en publikumsfavoritt med havnepromenade, badestrand, restauranter og et verdensberømt kunstmuseum.

Jubileet ble markert på Salt i går.  

- Gratulerer så mye med 20-årsjubileet. HAV Eiendom har så mye å være stolte av, og vi i Oslo Havn er ikke bare stolte, men mektig imponerte over hva vårt datterselskap har skapt i disse 20 årene. Kjell Kalland, du og ditt mannskap, utgjør en meget kompetent organisasjon. Ikke bare vi i Oslo Havn, ser hva dere fått til. Men alle som bor, jobber, besøker og ferdes langs sjøfronten i Norges hovedstad ser det også, hele tiden, sa havnedirektør Ingvar M. Mathisen i sin tale.  

Kjell Kalland er administrerende direktør i HAV Eiendom. - Kjell Kalland, du og ditt mannskap, utgjør en meget kompetent organisasjon, sa havnedirektør Ingvar M. Mathisen. 

Overskuddet fra HAV Eiendoms virksomhet går tilbake til morselskapet, Oslo Havn. Til nå har det blitt 1.5 milliarder i utbytte. Pengene brukes til å bygge verdens mest effektive og miljøvennlige bynære havn – med moderne havneinfrastruktur og nullutslippsløsninger. 

- Takk til alle dere aktører som sammen med HAV Eiendom bidro til at Bjørvika ble så attraktiv. Som havnedirektør i Oslo Havn sitter jeg i HAV Eiendoms styre og har tidligere vært styreleder. Jeg har erfart at styret er svært profesjonelt, sa Mathisen.  

Han fremhevet at HAV Eiendom og Oslo Havn er til for byen og befolkningen.

- Sammen kan vi bidra til at byen får flere attraktive boliger og næringseiendommer, spennende infrastruktur og grønne områder. Løsningene vil HAV Eiendom få til i fellesskap med Oslo Havn, Oslo kommune og fremtidens aktører innenfor bygg- og eiendom, sa Mathisen.  

POPULÆRT: Salt er et av mange populære kultur- og mattilbud som har vokst frem i Bjørvika. Foto: HAV Eiendom.