Oslo Havn logo Oslo Kommune
Gradvis oppstart for Color Line

Gradvis oppstart for Color Line

Regjeringen ga i dag klarsignal til en gradvis oppstart av Color Lines linje mellom Oslo og Kiel. I første omgang betyr det at man legger til rette for tur-retur gjester fra Oslo.

PUBLISERT: 28.05.20

MS Color Fantasy har ligget i opplag i Oslo siden 14. mars. Nå kan hun igjen seile mellom Oslo og Kiel.

- En gladnyhet i dag er at regjeringen nå har lagt til rette for at passasjerer igjen kan bli med på Color Line sine seilinger til Kiel. Passasjerene vil ikke kunne gå i land helt enda, men det er en gradvis og forsiktig start på en normalisering, sa næringsminister Iselin Nybø i forbindelse med regjeringens pressekonferanse i dag.

Oppstart i midten av juni

Color Line vil komme tilbake til oppstartsdato, men regner med at det blir i midten av juni.

Rederiet vil nå gradvis ta tilbake cirka 1.000 av de rundt 2.200 ansatte som har vært permitterte siden myndighetene stengte grensene 13. mars.

- Dette er en gledens dag for rederiets ansatte og alle gjestene som har ventet på muligheten til igjen å kunne reise med MS Color Fantasy og MS Color Magic, sier Trond Kleivdal, konsernsjef i Color Line i en pressemelding.  

I første omgang vil tilbudet gjelde passasjerer som vil gå ombord i Oslo og være om bord under hele reisen tur-retur Oslo-Kiel. Det vil altså ikke være anledning til å gå i land i Kiel.  

- Igangsettelsen vil følge de retningslinjer for smittevern som vil gjelde, og som er viktig for å skape trygge og gode rammer for gjestene og de ansatte, sier konsernsjef Kleivdal.

Redder arbeidsplasser

En ny analyse fra Menon Economics og Universitetet i Sørøst-Norge konkluderer med at en åpning av grensene til Norden og Tyskland vil være det mest kraftfulle enkelttiltaket for å gjenreise reiselivsnæringen i sommer.

- Også i dette perspektivet er nyheten i dag om en gradvis gjenåpning av ruten til Kiel et viktig signal, sier Kleivdal.

Med en åpning til Norden og Tyskland, vil Color Line kunne bidra til å redde tusenvis av norske arbeidsplasser i reiselivet, melder rederiet.