Oslo Havn logo Oslo Kommune
Endrer kaiplassering av ferger

Endrer kaiplassering av ferger

Color Magic flyttes onsdag 18. mars fra Filipstad til Søndre Akershuskai, nedenfor festningen. Color Fantasy blir liggende ved Revierkaien ved Havnelageret.

PUBLISERT: 17.03.20

Foto: Jørgen Syversen, Color Line

Oslo Havn har gjennom helgen samarbeidet og bistått smittevernoverlegen og fergeselskapene for å avvikle persontrafikken til Danmark og Tyskland. Stena Line og DFDS har dirigert sine skip til Sverige og Danmark. Color Lines cruiseferger blir liggende i Oslo.

- Vi har sammen med Color Line gjort en fornyet vurdering av tildelte kaiplasser. Vi har konkludert med at det som gir minst ulemper, størst fleksibilitet og handlingsrom i ukene som kommer er å flytte Color Magic til Søndre Akershuskai. Color Fantasy blir liggende på Revierkaia, sier trafikkdirektør Einar Marthinussen.


Ekstraordinært

Vi er i en ekstraordinær situasjon. Kaiplassene er begrenset når rederiene er forhindret fra å seile.
Color Lines terminal på Hjortnes, vil brukes av frakteskipet Color Carrier som fortsetter å frakte både generelt- og samfunnskritisk gods som medisiner og matvarer til Oslo og Norge. Kaianlegget har landstrøm som til vanlig brukes av Color Lines ferger. 

Color Fantasy blir liggende til kai på Revierkaia ved Havnelageret. Pr i dag har de ikke mulighet til å koble seg på landstrømanlegg her fordi de har en annen teknisk løsning.

Støyreduserende tiltak vurderes fortløpende

Mannskap vil være om bord. Begge skip vil derfor ha hjelpemotorer i gang for å holde nødvendige sikkerhetssystemer i drift. Dette vil medføre noe støy. Vi er i løpende i dialog med rederiet om støydempende tiltak.

Vi beklager de ulemper dette kan påføre naboene til havna. Men under disse ekstraordinære omstendigheter ber vi om forståelse og henstiller til at hver enkelt vurderer hvilke kompenserende tiltak de selv kan iverksette for å håndtere evt. støy.

Oslo Havn vurderer fortløpende kaiplasseringer for å opprettholde mest mulig normal drift med kaier i beredskap, og samtidig ta hensyn til havnas naboer.