Oslo Havn logo Oslo Kommune
DFDS med første avgang fra Oslo etter koronakrisen

DFDS med første avgang fra Oslo etter koronakrisen

DFDS har startet opp igjen med seilinger mellom Oslo og København. Det nye er at ruten nå går innom Frederikshavn.

PUBLISERT: 26.06.20

Crown Seaways satte i dag kursen mot København, via Frederikshavn, for første gang på over tre måneder. Foto: Marthe Landsem.

I henhold til de nye rutetidene anløp Crown Seaways Oslo fra Frederikshavn i morges kl 0900,  og satte kursen mot København - via Frederikshavn - i formiddag klokka kl 12.00.   

Det ble feiret på vakkert musikalsk vis med aktiv bruk av skipshornet på vei ut Indre Oslofjord.

- Det er mange som har savnet DFDS sin København-båt de siste månedene. Vi er svært glade for at både DFDS og Color Line nå er i gang igjen med sine faste ruter. Utenlandsfergene er viktige kunder for Oslo Havn og betyr mye for livet i havna, sier fungerende havnedirektør, Einar Marthinussen.    

Fungerende havnedirektør, Einar Marthinussen, er svært glad for at både DFDS og Color Line nå seiler igjen fra Oslo. Foto: Hans Kristian Riise.

 

Både Crown Seaways og Pearl Seaways vil seile ruten Oslo-Frederikshavn-København, slik at det blir daglige avganger fra Oslo.   

Det er 46 år siden sist DFDS seilte mellom Oslo og Frederikshavn.  

- Vi ser frem til å få skipene ut på havet igjen i sitt rette element og ikke minst til å kunne betjene våre mange kunder, som har savnet å kunne seile fra Oslo til København. Samtidig er det også en stor glede å kunne innvie den nye ruten mellom Oslo og Frederikshavn og utnytte skipenes kapasitet til fordel for både nye kunder og vår passasjervirksomhet, sier Torben Carlsen, CEO i DFDS i en pressemelding.

DFDS skriver at tilbudene ombord Pearl Seaways og Crown Seaways er tilpasset den nye ruten, og de nye reisemønstrene rederiet forventer å se på grunn av koronakrisen.

Kaja Skovborg Hansen og Lilly Matic er daglig leder og barsjef på Vippa. De hadde akkurat tatt seg et bad da Crown Seaways kom forbi. Foto: Marthe Landsem. 

 

DFDS forventer flere kunder med et ønske om transport mellom hjem- og feriedestinasjoner og færre MiniCruise-gjester som seiler for opplevelsen ombord.

”Vi har tilpasset kapasiteten, ekstra rengjøring og serviceopplevelse ombord, slik at vi på alle måter overholder helsemyndighetenes krav og sikkerhetsanbefalinger. Og vi gleder oss veldig til det blir helsemessig forsvarlig å fjerne 6-dagersregelen, slik at det igjen vil være mulig for våre mange norske MiniCruise-gjester å seile med oss til Danmark”, sier Torben Carlsen.

Det vil være daglige avganger fra Oslo kl 12.00 med ankomst Frederikshavn kl. 22.00 og København kl. 09.00.

Det vil være daglige avganger fra København kl. 14.00 og fra Frederikshavn kl. 23.30 med ankomst Oslo kl. 09.00.