Oslo Havn logo Oslo Kommune
Danskebåten seiler igjen lørdag

Danskebåten seiler igjen lørdag

DFDS starter opp igjen med daglige avganger mellom Oslo og København lørdag 3. juli.

PUBLISERT: 02.07.21

SEILER IGJEN: I morgen seiler Pearl Seaways igjen ut fra Vippetangen med kurs for København. Arkivfoto fra oktober 2020. Foto: Motion Air/Oslo Havn.

Pearl Seaways og Crown Seaways har ligget i opplag i Københavns Nordhavn og Frederikshavn i forbindelse med koronakrisen.

— Fergene til DFDS har vært savnet i Oslo det siste året. Vi er svært glade for at DFDS nå gjenopptar ruten Oslo-Frederikshavn-København og at aktiviteten i havna normaliseres. København-fergen er en viktig forbindelse sjøveien for gods og passasjerer til både Danmark og kontinentet, sier Einar Marthinussen, kommersiell direktør i Oslo Havn.  

Pearl Seaways seiler fra København fredag med passasjerer om bord. Det er første gang på åtte måneder. Lørdag følger Crown Seaways etter.

Første avgang fra Vippetangen med Pearl Seaways blir lørdag 3. juli kl. 14.15.

— Jeg har gledet meg veldig til at vi nå er på vei mot Oslo igjen og får deler av passasjervirksomheten i gang. Spesielt på vegne av de mange ansatte er jeg glad for at de igjen får en mer normal hverdag og kan ønske våre mange gjester velkommen om bord i Crown og Pearl Seaways, sier Torben Carlsen, administrerende direktør i DFDS.  

DFDS rapporterer at det har vært et lite mannskap om bord for å vedlikeholde systemene i forbindelse med nedstengningen, men de siste dagene har mange ansatte vært opptatt med å gjøre skipene klar til avgang.

— I dag er en festdag. Det er nærmest et symbol på gjenåpningen at Oslobåtene nå endelig kan seile igjen. Det har ikke vært til å holde ut å se skipene ligge stille alle disse måneder, hvor grensene har vært stengt. Nå håper jeg at våre ferger og passasjerskip kan få en god sommer og innhente noe av den tapte våren, sier Anne H. Steffensen, administrerende direktør i Danske Rederier.  

Les mer om DFDS´ forholdsregler i forbindelse med pandemien her:

https://www.dfds.com/da-dk/passagerfaerger/corona-virus/updates/kobenhavn-frederikshavn-oslo