Oslo Havn logo Oslo Kommune
Color Fantasy koblet til landstrøm på rekordtid

Color Fantasy koblet til landstrøm på rekordtid

Nå ligger cruisefergen utslippsfri og tilnærmet støyfri ved Revierkaia.

PUBLISERT: 19.03.20

Oslo Havn og Color Line har fortløpende jobbet med tiltak for å redusere ulempene ved å ha skip til kai som følge av myndighetenes stengning av passasjertrafikken fra utlandet.

Color Magic er flyttet fra Filipstad til Søndre Akershuskai under Festningen i god avstand fra bebyggelse nær havnen. Color Fantasy ligger på Revierkaia og er nå koplet til landstrøm,  som skal erstatte hjelpemotorene og sikre elektrisk oppvarming av kjelene om bord. Skipet blir dermed utslippsfritt og tilnærmet støyfritt.

Leverandøren av landstrømanlegget på Vippetangen, Actemium har jobbet på spreng siden onsdag kveld med å gjøre tilpasninger på skipet. 

Terminalen på Hjortnes, som cruisefergene vanligvis bruker,  blir benyttet av cargoskipet Color Carrier som transporterer viktige varer mellom Norge og Kontinentet i denne kritiske tiden. 

Skipene har Oslo som hjemmehavn og blir liggende til kai inntil myndighetene igjen åpner for passasjertrafikk til norske havner.   

- Vi er glad for at dette nå er på plass, og berømmer Color Line for at de raskt tok grep for å få skipet klargjort til å kunne kobles til landstrømanlegget ved Vippetangen. Vi takker også Actemium og Omexom som raskt fikk dette på plass. Vi vet at kaiplasseringen er utfordrende for havnas naboer. Særlig i disse krevende tider med mange som jobber hjemmefra, sier trafikkdirektør Einar Marthinussen.   

- Vi er glade for at vi på rekordtid har vært med å redusere de ulemper som store passasjerskip som ligger i opplag kan representere for folk som bor nær havnen.  Color Line har siden 2011 hatt landstrøm på Hjortnes-terminalen vi vanligvis bruker, blant annet for å redusere støy og utslipp av skadelige stoffer til luften mens skipene ligger til kai, sier konserndirektør for kommunikasjon Helge Otto Mathisen, som legger til at både Color Line og kundene liker best når skipene ikke ligger til kai, men går i sin rute mellom Oslo og Kiel.  

Kontakt:

Einar Marthinussen, trafikkdirektør Oslo Havn KF

mob 975 76 768

Helge Otto Mathisen, konserndirektør for kommunikasjon i Color Line

mob 992 23 330