Oslo Havn logo Oslo Kommune
Bekkelagsbadet utvides

Bekkelagsbadet utvides

Den populære aktivitetsparken utvides med basketballbane, bordtennisbord og grønn park. Planlagt åpning er våren 2022.

PUBLISERT: 15.05.21

Den populære aktivitetsparken utvides med ytterligere 7000 m2 som gir plass til nye aktiviteter og park med sittegrupper.  Bekkelagsbadet har også en viktig funksjon som buffersone mellom havna og nabolaget. Illustrasjon: bar bakke landskapsarkitekter as

Oslo Havn har bevilget 20 millioner kroner til utvidelsen av parken. 

Planlagt byggestart er i september / oktober, og etter planen vil den nye delen av parken stå ferdig i mai 2022. 

- Vi gleder oss til å invitere til en ferdigstilt park neste vår. Bekkelagsbadet er blitt en populær badeplass og aktivitetspark. Vi håper den nye store aktivitetsonen med mulighet for å spille basket og bordtennis og en grønn park med sitteplasser vil appellere til både nabolag og elevene på Nedre Bekkelaget skole, sier prosjektleder Erlend Pehrson som også er intevjuet av Nordstrand Blad.  

Trær og vegetasjon blir i størst mulig grad tatt vare på. 

Den gamle adkomsten til Ormsundterminalen flyttes nærmere renseanlegget. Mellom parken og Ormsundkaia vil det etableres et tett gjerde med klatreplanter. 

 


Gleder seg. Oslo Havns prosjektledere Erlend Pehrson med sønnen Petter Anton og Jasmin Henanger ser frem til å utvikle siste del av Bekkelagsbadet. 

 

Ferdigstiller populær aktivitetspark 

I 2019 stod hoveddelen av Bekkelagsbadet ferdig og ble raskt populær for aktiviteter og badeliv. Den da 12 mål store parken med stupetårn, badebrygge og et større grøntområde med parkour, sandvolleybane og ballbinge kostet 30 millioner kroner.

Badeplassen har også utedusj, grillplass, toalett. Serveringsvognen Fjordvogna er blitt en hyggelig møteplass for nærområdet. 

Oslo Havn har engasjert landskapsarkitektene bar bakke landskapsarkitekter as som også stod for første del av parken. Utvidelsen har måtte vente til Bane Nor var ferdig med å bruke området til riggområde for Follobanen. 


Oslos nyeste badeperle. På varme dager er Bekkelagsbadet fylt av mennesker som soler seg og tar seg et sjøbad. Foto: H. K Riise