Oslo Havn logo Oslo Kommune
Bekkelagsbadet nominert til Oslo bys arkitekturpris

Bekkelagsbadet nominert til Oslo bys arkitekturpris

Bade- og aktivitetsparken ved Ormsund er blant Oslos nyeste tilskudd av populære badeperler og var blant kandidatene til å vinne pris for god arkitektur.

PUBLISERT: 07.09.20

Bekkelagsbadet er populær, både for badeliv og aktiviteter.  Foto: Hans Kristian Riise

Oslo bys arkitekturpris hedrer ny, god arkitektur som er et tilskudd til byen og byens utvikling.

- Oslo Havn synes det er stas at Bekkelagsbadet var blant kandidatene til å vinne Oslo bys arkitekturpris, selv om vi ikke gikk videre til finalen. Vi har lagt stor vekt på estetiske og funksjonelle løsninger av god kvalitet. Nabolaget og bydelen bidro med gode innspill og ønsker, og parken er blitt en av Oslos populære badeplasser og aktivitetsparker, sier eiendomsdirektør Åsa Nes.  

Bekkelagsbadet var en av 26 kandidater, og konkurrerte blant annet med Bussterminalen og Munch brygge. 

13 kandidater vises frem på en utstilling på Fridtjof Nansens plass fra 11. september til 31. oktober. Tre kandidater går videre til finalen, Munch brygge, Krydderhagen og Lakkegata aktivitetspark. Vinneren kåres 15. oktober 2020.

Badeplass og aktivitetspark

Den 12 mål store parken som ble åpnet i fjor har stupetårn, badebrygge og et større grøntområde med parkour, sandvolleybane og ballbinge. Badeplassen har også utedusj, grillplass, toalett og foodtruck.  

Parken er tegnet av landskapsarkitektene i Bar Bakke. Agro Anlegg As har laget grøntområdet. Oslo Havn har brukt ca. 30 millioner kroner på parken.