Oslo Havn logo Oslo Kommune
Årets første anløp for Hurtigruten

Årets første anløp for Hurtigruten

MS Trollfjord anløp Revierkaia før soloppgang fredag. Det var årets første anløp til Oslo for Nordkappekspressen.

PUBLISERT: 12.01.24

MS Trollfjord

MS Trollfjord la til ved Revierkaia fredag morgen. Foto: Hans Kristian Riise/Oslo Havn.

Cirka to hundre og femti passasjerer forlot skipet i løpet av morgentimene. Allerede i kveld klokka 18.00 reiser skipet videre med tre hundre og femti nye passasjerer ombord.

Seilingene med nyrenoverte MS Trollfjord går fra Oslo til Honningsvåg/Nordkapp helt nord i landet, før skipet snur og setter kursen mot Bergen. Ruten kalles Nordkapp-ekspressen og ble etablert i oktober 2023. Nordkappekspressen starter vekselvis i Oslo og Bergen.

 NYRENOVERT: Før etableringen av rutene Nordkappekspressen og Svalbardekspressen fikk MS Trollfjord en betydelig oppgradering av både lugarer og fellesområder. Foto: HK Riise. 

 

Havnedirektør Ingvar M. Mathisen utenfor Skur 38.
SPENNENDE TILBUD: Hurtigrutens vinterrute fra Oslo til Nordkapp er et spennende tilbud for både Oslofolk og turister, sier havnedirektør Ingvar M. Mathisen. Foto: HK Riise

- Hurtigrutens vinterrute fra Oslo til Nordkapp er et spennende tilbud for både Oslofolk og turister fra inn- og utland til å oppleve fantastisk norsk natur og besøke flotte steder på sin seilas langs kysten. Nordkappekspressen starter og avslutter sin ferd i Oslo. Det gir de reisende mulighet til også å nyte hovedstadens attraksjoner, overnattings- og serveringstilbud, sier havnedirektør Ingvar M. Mathisen.

På veien mot Nordkapp jakter gjestene nordlyset, spiser lokal mat fra rundt 70 norske leverandører, og kan delta på en rekke utflukter ved 16 havner og områder, opplyser Hurtigruten til Oslo Havn.

- Oslo er et stort trekkplaster for gjestene våre fra hele verden. Selv om seilingen langs verdens vakreste kystlinje er hovedattraksjonen, vet vi at veldig mange av dem også vil oppleve hovedstaden og alt den har å tilby når de er i Norge, sier administrerende direktør Hedda Felin i Hurtigruten.

MS Trollfjord og Nordkapp-ekspressen fikk nylig omtale i det anerkjente reisemagasinet Conde Nast Traveller, som en av de beste cruiseopplevelsene i verden: https://www.cntraveler.com/gallery/best-cruise-ships-gold-list

- At vi kan ligge her på Revierkaia, rett ved Operaen og bare noen minutter fra sentrum og alt Oslo kan by på, er en perfekt start eller avslutning på reisen for gjestene våre. Og vi får veldig gode tilbakemeldinger på at denne seilingen kombinerer både hovedstaden og hele kystlinjen fra Lindesnes til Nordkapp, med anløp både små og store steder, sier Felin.

REVIERKAIA: Hedda Felin, adminstrerende direktør i Hurtigruten, er godt fornøyd med at Nordkappekspressen kan starte og avslutte seilaser på Revierkaia sentralt i Oslo. Foto: Espen Mills/Hurtigruten. 

Nordkappekspressen anløper Oslo cirka hver fjerde uke i vinterhalvåret. I perioden mai til september brukes skipet på strekningen Bergen-Nordkapp-Svalbard med rutenavnet Svalbardekspressen.

2003: MS Trollfjord besøkte Oslo Havn for første gang 21. september 2003. Foto: HK Riise.

 

 SNUHAVN: Passasjerer som har seilt med MS Trollfjord fra Bergen til Nordkapp og deretter til Oslo gikk i morgentimene av MS Trollfjord på Revierkaia i Oslo. Foto: HK Riise. 

Fakta om MS Trollfjord: ·       

 • Skipet ble opprinnelig bygd for å inngå som ett av elleve skip i hurtigrutetrafikken mellom Bergen og Kirkenes, hvor den gikk i fast rotasjon frem til 2020.     
 • Fra 2023 ble MS Trollfjord satt inn i de nye rutene Svalbardekspressen og Nordkappekspressen. 
 • MS Trollfjord er klargjort for kobling til landstrøm. 
 • Skipet har installert toppmoderne rensesystemer for både grå-, svart- og ballastvann.       
 • Vil i 2024 få nytt SCR-system (Selective Catalytic Reduction) som kutter NOx-utslipp med 80 prosent. SCR reduserer nivået av nitrogenoksid i eksosgassen fra motoren ved hjelp av katalysatorelementer og et reduksjonsmiddel.
 • Oppusset i 2023. 
 • Skipsverft: Fosen Mekaniske Verksted.
 • Lengde: 135,75 m. 
 • Bredde: 21,5 m. 
 • Bruttotonnasje: 16 140.       
 • Passasjerkapasitet: 500.