Oslo Havn logo Oslo Kommune
Årets cruisesesong er i gang

Årets cruisesesong er i gang

Mein Schiff er første cruiseskip til Oslo i 2023.  Årets cruiseliste teller 160 anløp med potensielt opp mot 380.000 passasjerer.

PUBLISERT: 21.03.23

Mein Schiff 3 på vei inn til Oslo på morgenen 21. mars. Skipet som er 293 meter langt har 15 dekk og kapasitet for 2506 passasjerer fordelt på 1253 lugarer. Skipet er bygget med miljøvennlig teknologi med katalysatorer og har rundt 30 prosent mindre energibruk enn sammenliknbare skip. Foto: Siv Ellen Omland

Cruisesesongen strekker seg fra 21. mars til 1. juledag. Turistene får se hva Oslo kan by på ved alle årstider.

Se cruiselisten

Godt over 30 skip skal ligge over natten i Oslo. 10 skip vil i tillegg benytte Oslo som snuhavn. Det vil si at skipet starter og/eller avslutter sine cruise i Oslo. Disse cruiseturistene får enda mer tid til å oppleve byen og anledning til å benytte overnattings- og serveringstilbud i tillegg til aktiviteter og attraksjoner.

Revierkaia blir Oslos cruisekai

Revierkaia blir Oslos fremtidige cruisekai. Fra 1. juni vil ikke lenger Søndre Akershuskai brukes som cruisekai, bortsett fra for åtte anløp som det foreløpig ikke er funnet alternativ kai til.

Flest tyske skip

Det tyske rederiet AIDA cruises har flest anløp til Oslo i år. Deres største skip, AIDAnova med sine 337 meters lengde kommer flest ganger.

Landstrøm for cruise

Oslo Havn har høye miljøambisjoner og arbeider for å bli en nullutslippshavn innen 2030. Det er innført miljødiffensierte havneavgifter som belønner de reneste skipene. Dette beregnes ut fra en Environmental Port Index (EPI).

Oslo havnestyre har vedtatt å bygge landstrømanlegg for cruiseskip på Revierkaia på Vippetangen. Landstrømanlegget vil etter planen kunne være operativt fra sommeren 2024.