Oslo Havn logo Oslo Kommune
Amerikansk marinefartøy til Oslo

Amerikansk marinefartøy til Oslo

Det amerikanske kommandofartøyet USS «Mount Whitney» vil tirsdag ettermiddag eskorteres til kai i indre Oslofjord for mannskapsbytte og nødvendige etterforsyninger.

PUBLISERT: 01.06.21

USS "Mount Whitney" kommer til Oslo 1. juni. Det blir noe begrenset adgang til områdene Akershusstranda og Vippetangen.  Foto: Forsvaret

Publikum som besøker Akershus festning i denne perioden, vil få noe begrenset tilgang til enkelte områder. Dette blir instruert av heimevernssoldater. Veien langs Søndre Akershuskaia/Vippetangen vil sperres av for trafikk i begge ender. Den blir åpen for gående og avtalt varelevering.

Mannskapsbyttet skjer under et strengt smittevernsregime. Frakt til og fra militær flyplass er i lukket og dedikert busstransport. Det vil ikke være kontakt mellom mannskaper og norsk befolkning. Alt amerikansk personell er vaksinert. Forsvarets sanitet vil teste alle som embarkerer/debarkerer fartøyet, melder Forsvaret i en pressemelding. 

Fartøyet kommer fra NATO-øvelsen Steadfast Defender, og skal etter mannskapsbyttet videre til Østersjøen for øvelse Baltops sammen med flere norske fartøyer.