Oslo Havn logo Oslo Kommune
Oslo Seilforening arrangerer 17. maikortesje i havna

Oslo Seilforening arrangerer 17. maikortesje i havna

Christian Radich leder an i båtkortesjen. Oslo Seilforening og Christian Radich oppfordrer alle som har båt til å delta.

PUBLISERT: 14.05.20

 - Vi er med som flaggskip og skal seile først. For oss handler dette om å stille opp i en situasjon som er veldig spesiell. Vi har innkalt mannskapet som er permittert ens ærend for å fyre opp igjen skuta på 17. mai og stille opp for felleskapet. For oss er dette en god anledning til å vise fram skuta for Norge, sier Vidar Pederstad, direktør for Christian Radich.

Både Nrk og Tv2 vil være ombord og sende live. 

Christian Radich ligger nå til kai ved Sukkerbiten. 17. mai vil skuta igjen være på sjøen og lede an i båtkortesjen. Foto: HK Riise. 

 

Oppmøtested er nordvest av Hukodden i Lysakerfjorden. Båtkortesjen går på sydsiden av Langøyene og gjennom Bleikøysundet (mellom Bleikøya og Sjursøya) før den går opp på vestsiden av Vippetangen og ut Dynaløpet.

Kortesjen starter kl. 10:00 ved at Oslo Seilforening skyter opp startsignal. Den antas ferdig ved 12-tiden.

Kortesjen vil holde lav fart. Det vil ikke bli organisert noen rekkefølge på båtene som følger etter Christian Radich.

Alle som deltar oppfordres til å holde rimelig avstand til neste båt. Informasjon underveis gis via VHF-kanal 72.

Bygdøyfergene går ikke mens museene er stengt. Nesoddfergene og Oslobåtene er orientert om rutevalget, og distribuerer dette til sine skippere. Det er ikke tatt værforbehold.

Politiet, Redningsselskapet og Oslo brann- og redningsetat har båter på sjøen i forbindelse med 17. mai. Oslo Havn er på sjøen med Falk.