Oslo Havn logo Oslo Kommune
Bekkelagsbadet har blitt sju mål større

Bekkelagsbadet har blitt sju mål større

Oslo Havn har utvidet Bekkelagsbadet

PUBLISERT: 23.08.23

Onsdag åpnet byråd Rina Mariann Hansen den nye delen av parken på Bekkelaget sammen med elever fra Nedre Bekkelaget skole og havnedirektør Ingvar M. Mathisen. Foto: Fjordskolen

Onsdag åpnet byråd Rina Mariann Hansen den nye delen av parken på Bekkelaget  sammen med elever fra Nedre Bekkelaget skole og havnedirektør Ingvar M. Mathisen.

Bekkelagsbadet, som åpnet i 2019, er nå nitten mål totalt.

- Oslo Havn er opptatt av å være en god nabo. Vi jobber for at havnedriften på Ormsund ikke skal merkes så godt i nærområdet, sa havnedirektør Ingvar M. Mathisen. Alle foto: Oslo Havn

 

- Oslo Havn er opptatt av å være en god nabo.  Vi jobber for at havnedriften på Ormsund ikke skal merkes så godt i nærområdet. Ambisjonen er at det skal være minst mulig støy og at folk her, og alle som besøker parken, skal ha noe fint å se på. Derfor er denne parken noe som heter buffersone. Den skal være en hyggelig buffer, altså et hyggelig område, mellom havnedrift og lokalbefolkningen. Det er et ordtak som heter «det er godt gjerde mellom gode naboer». Gjerdet markerer et skille mellom næringsvirksomhet og park, sa havnedirektør Ingvar M. Mathisen.

Havnedirektøren inviterte elvene fra Nedre Bekkelaget skole til å besøke Oslo Havn og oppleve havnevirksomheten i Sydhavna på nært hold når det måtte passe. 

Stolt av Bekkelagsbadet

- Som Oslo Havns eier og byråd er jeg stolt av Bekkelagsbadet og arbeidet som har blitt gjort gjennom flere år for å skape en populær, trygg og ikke minst grønn buffersone mot havnevirksomheten i Sydhavna, sa byråd Rina Mariann Hansen.

 - Jeg må si at jeg elsker havna, fordi det gir oss veldig mange viktige ting til Oslo. Men jeg elsker også picknick og bading og derfor er dette en helt fantastisk dag som symboliserer begge deler, sa byråd for næring og eierskap, Rina Mariann Hansen i sin tale.             

 

- Jeg må si at jeg elsker havna, fordi det gir oss veldig mange viktige ting til Oslo. Men jeg elsker også picknick og bading og derfor er dette en helt fantastisk dag som symboliserer begge deler, fortsatte byråden.               

En stor gresslette, to bordtennisbord og sitteplasser er etablert. Alle de nye stiene ender opp i et overgangsfelt ved bussholdeplassen ved Nedre Bekkelaget skole og det er etablert fortau langs beredskapsveien. Det er positivt for sikkerheten.

- Tusen takk til alle som har jobbet med dette prosjektet - både i Oslo Havn og entreprenører og landskapsarkitekter. Takk til lokale krefter som Fjordtunet og Velforeningen som sørger for at det blir litt bedre for alle oss som kan komme hit til Bekkelagsbadet. Og takk til ungdommene som drifter Fjordvogna som både står for serveringa her i dag og gjennom hele sesongen, sa Hansen.

Nedre Bekkelaget skole

Nedre Bekkelaget skole er nærmeste nabo til parken.  Det var elever fra skolen som klippet snoren, og Sigrun Støylen og Noah Dragesund holdt en flott tale.  

- Mange elever på Nedre Bekkelaget skole er glade i denne parken, som er vår nærmeste nabo. Her er det fint å bade og leke og spille fotball. Nå kan vi også spille bordtennis.  Vi vil gjerne lære mer om miljøvennlig sjøtransport, og slår til på invitasjonen fra havnedirektøren om å besøke Sydhavna. Vi som er i elevrådet ønsker at alle skal bidra til at parken skal være fin. Vi vet at vi må la gresset her få gro litt i fred. Og så er vi opptatt av at alle plukker opp søppelet etter seg. Det er hyggeligst for alle, sa elevene.

   - Vi som er i elevrådet ønsker at alle skal bidra til at parken skal være fin. Vi vet at vi må la gresset her få gro litt i fred. Og så er vi opptatt av at alle plukker opp søppelet etter seg. Det er hyggeligst for alle, sa elevene fra Nedre Bekkelaget skole i sin tale.

 

Ikke alltid problemfritt

- Å ha Norges største industrihavn som nærmeste nabo er ikke bare problemfritt, og har ikke alltid vært konfliktfritt heller. Derfor setter vi pris på den involveringen av nærområdet, som har vært i den senere tid. Vi setter stor pris på denne flotte parken som dere har opparbeidet her, hvor siste del åpnes i dag, sa Jørgen Wille, leder for Selskapet til Bekkelagets vel.

Inkluderende nærmiljø

- Vi jobber for et inkluderende nærmiljø og lavterskel aktiviteter for barn og unge, og vi bruker parken i forbindelse med ungdomsklubb og fritidsaktiviteter med Redd Barna, sa Tillik Haustveit Fra Oslo Fjordskole og Fjordtunet Frivilligsentral.

 Jørgen Wille og Tillik Haustveit fikk blomster av havnedirektør Ingvar M. Mathisen.

Bordtenniskonkurranse

Etter taler og blomster var det bordtenniskonkurranse. Erik Røthing Cano, elev ved Nedre Bekkelaget skole, vant i suveren stil. Først slo han rektor Linda Jacobsen klart i semifinalen, før han avgjorde en noe tettere finale mot Erlend Pehrson (prosjektleder i Oslo Havn).

 Erik Røthing Cano, elev ved Nedre Bekkelaget skole, vant bordtenniskonkurransen i suveren stil. Her gratuleres han av finalemotstander Erlend Pehrson.
 Byråd Rina Mariann Hansen ga alt i bordtenniskonkurransen - som innviet de nye bordtennisbordene – men måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen.

 

Kostnader

Da første del (byggetrinn 1) stod klar i 2019 hadde prosjektet en kostnad på ca. 32 millioner. Utvidelsen (byggetrinn 2) av parken koster ca. 27 millioner, med noen færre apparater enn i byggetrinn 1. Det skyldes i hovedsak økte priser og vanskeligere å få tak i fagfolk som kunne ta oppdraget på utlysningstidspunktet. Entreprenører for utvidelsen av Bekkelagsbadet har vært Askim Entreprenør AS. Bar Bakke landskapsarkitekter har vært ansvarlig prosjekterende landskapsarkitekter og ansvarlig søker.