Raskere containerhåndtering

Fakta


Containerhåndteringen er fire ganger raskere på Sjursøya Container Terminal

Nytt trådløs kommunikasjon sparer 11 minutter på hver container

Raskere containerhåndtering

På Sjursøya Container Terminal sparer nytt trådløst kommunikasjonssystem inn 11 minutter på hver container.

Containerhåndteringen er nå fire ganger raskere enn før.

– Før brukte vi ett kvarter på å finne, hente og levere en container. Med det trådløse nettet og kommunikasjonen mellom maskinene, gjør vi nå den samme prosessen på fire minutter. Dette har skapt en helt annen flyt i hverdagen vår, forteller driftsansvarlig Inge Berglund til digi.no.

Moderne terminal
Sjursøya Container Terminal er en av Norges mest moderne containerhavner. Store maskiner håndterer de flere tonn tunge containerne på området.
På en vanlig dag går mellom 150 og 250 containere ut og inn av havneområdet på Sjursøya med lastebil, og mellom 200 og 350 kommer via sjøveien.

Trådløst nettverk
Datametrix leverte et trådløst nettverk med cirka 25 aksesspunkter på containerhavna. Systemløsningen er levert av danske PicIT og norske Seamless​

– Nå kommuniserer alle havnemaskinene trådløst med hverandre. Alle maskinene har sin egen PC. Hver container som leveres eller skal hentes vises på pcen som et oppdrag som førerne kan markere som «sitt» – alt ettersom hvem som har kapasitet. Dette sparer vi enormt mye tid på, forteller Berglund.

Oppdragene oppdateres kontinuerlig og direkte gjennom hele dagen, og blir først registrert i in-gaten. Det trådløse nettet dekker hele 90 mål av containerhavnens område, og kommuniserer dermed også med den delen som håndterer tomgods-containere.

Sjursøya containerterminal har åtte store maskiner og tre gater som kommuniserer trådløst med hverandre. I tillegg er det en radiolink mellom de to kranene som tar imot containere som kommer via båt.

Kilde: digi. no Sparer 120000 minutter hver dag.