Oslo havn - mer enn ei brygge

Oslo havn - mer enn ei brygge

Vi kjører plakatkampanje på leskur rundt i byen fra 1-8. desember for å vise at havna kan være både til glede og nytte for byens befolkning.

Visste du at mange av de både myke og harde pakkene som havner under ditt juletre i disse dager kommer inn over Oslo havn? Alt fra klær og sko til som kommer i containere fraktes fra havna ut til butikkene hvor de pakkes inn i fint gavepapir til glede for store og små. Eller at havnas båter brøyter isen slik at isbadere kommer til det våte element i vinterkulda?  

Brøyter is til isbadere
De fleste av oss holder oss til sjøbad på varme sommerdager. Noen spreke damer på Nordstrand lar seg ikke stoppe av kuldegrader og is. De bader hele året.
Noen ganger når isen setter en stopper for badingen brøyter en av Oslo havn sine båter opp isen ved badebrygga ved Ormsund.

Ryker ikke lenger fra pipene til Color Line
Nå får Color Lines skip i Oslo strøm fra land. CO2-utslipp reduseres tilsvarende det 1700 biler slipper ut på et år. Color Lines skip som går mellom Oslo og Kiel, er de første store skipene i Norge som får ren, fornybar energi fra land når de ligger til kai. Et av Oslos største punktutslipp av NOx er borte, i tillegg til mindre utslipp av både SOx og svevestøv. Det betyr kort og godt renere luft i Oslo-gryta. Nå planlegger en også å få til landstrøm til cruise og ferger.