Oppdag Oslo havn

Fakta

Oslo Havn kjører kampanjen - Oslo havn - mer enn ei brygge på
busskur rundt i Oslo i uke 31.

Oppdag Oslo havn

Fra 28.juli til 5.august kan du se reklame for Oslo havn i leskurene rundt om i Oslo.

Her ønsker vi å vise at havna kan være både til glede og nytte for byens befolkning.

Det er til sammen fem ulike plakater som alle er merket ”Oppdag Oslo havn”. Vi håper at disse plakatene vil gjøre folk nysgjerrige på havna. Og at det er mye som skjer her. Oslo havn er mer enn ei brygge.

Tre av plakatene fokuserer på gods som blir fraktet inn sjøveien til Oslo. Alle plakatene inneholder et lite kart hvor det er merket av hvor varene kommer inn. ”Nå er du noen km unna melet som skal bli til ditt daglige brød” står det plakaten hvor kornsiloen på Vippetangen er tegnet inn.

Mange har kanskje sett siloen på Vippetangen mange ganger før, uten å tenke på hva den brukes til. Men der er det korn blant annet fra Kasakhstan, USA, Australia og Europa. De ulike korntypene blandes for å skape det perfekte melet – som igjen blir til det perfekte brødet.

Oppdag Oslo havn

En av de andre plakatene viser til kaffebrenneriet på Filipstad. Hit kommer 54 700 kg kaffe sjøveien hver dag. Kaffen brennes i havna før den går rett ut til butikkene og kaffebarene.  En container fylt med krydder som både lukter og smaker viser noen av alle varene som kommer til containerhavna på Ormsund og Sjursøya.

Kiss and sail
Plakatkampanjen ønsker også å fortelle at folk kan ha mye glede av havna.

Vi forteller om de fire ”Kiss and sail”-bryggene som vi har laget i Oslo sentrum. På Langkaia, Akerhuskaia, Palékaia og Honnørbrygga kan småbåter legge til for å hente og bringe folk og varer. Det håper vi båtfolket vet å benytte seg av.

Oppdag Oslo havn

Ren fjord
Den siste plakaten som skal henge i leskurene, viser en av hummerne som lever i indre havnebasseng.

Prosjekt Ren Oslofjord har ryddet opp i forurenset sjøbunn og bidratt til at fjorden er renere enn på hundre år. Nå ser vi at plante- og dyrelivet er i ferd med å etablere seg på områdene som vi har ryddet opp i.

Oppdag Oslo havn