Ny park og strand

Fakta


Oslo Havn KF solgte Tjuvholmen i 2003. Halvparten av kjøpesummen ble betalt i penger, den andre halvparten var øremerket en gave til byen - et kunstmuseum, en skulpturpark, en badestrand, et utkikkstårn og fine uteområder på Tjuvholmen. Nå har utbygger Tjuvholmen KS laget ferdig disse gavene til Oslo. Skulpturparken og stranda er åpen fra 11. august.

Ny park og strand

Fra lørdag 11. august kan du besøke skulpturparken og badestranda utenfor det nye museet på Tjuvholmen.

I 2003 solgte Oslo Havn KF den gamle havna på Tjuvholmen. Halvparten av kjøpesummen ble betalt i penger, den andre halvparten var øremerket en gave til Oslo by – et kunstmuseum, en skulpturpark, en badestrand, et utkikkstårn og flotte uteområder på Tjuvholmen.  Nå har utbygger Tjuvholmen KS laget ferdig gavene. Fra lørdag 11. august er alle velkomne ut i skulpturparken og til å teste ut badestranda. Allerede den første helgen etter åpningen, var det massevis av folk i den nye parken.

Moro
- Det er moro å se at det vi ble enige om i 2003, nå er blitt til virkelighet. Vi håper Oslos befolkning vil trives her på Tjuvholmen. Det er jo de vi har bygget for, sier administrerende direktør Gunnar Bøyum i Tjuvholmen KS.

Velkommen
Knallgrønt gress og blått hav. En liten badestrand hvor de minste kan bade. Mulighet til å hoppe rett ut i havet for de litt større. Sju skulpturer av kjente kunstnere. Utsikt utover hele Oslofjorden.
- Nå håper vi at folk kommer ned og ser hvor fint det er blitt. Her kan de se moderne kunst, slappe av på mjukt gress eller hoppe ut i fjorden som er renere enn på 100 år.  Under museet er det dusjer også, i fall folk vil spyle av seg saltvannet etterpå, sier havnedirektør Anne Sigrid Hamran i Oslo Havn KF.

På tiden
Hun er godt fornøyd med at attraksjonene på Tjuvholmen er ferdige til den tiden partene ble enige om for ti år siden.
- Tjuvholmen KS har levert langt over sine forpliktelser. De har jo ikke bare bygget et kunstmuseum. Med god hjelp av den verdensberømte arkitekten Renzo Piano har de sørget for at det nye Astrup Fearnley-museet er blitt et signalbygg i hovedstaden, sier Hamran.

Verdensnavn
Astrup Fearnley Museet for moderne kunst åpner først i slutten av september, når alle kunstverkene er kommet på plass inne i bygningen. Men skulpturparken er tilgjengelig for alle fra lørdag 11. august. Der kan du se blant annet se en skulptur av anerkjente kunstnere som Anish Kapoor,  Louise Bourgeois, Ellsworth Kelly, Franz West,  Antony Gormley,  Peter Fischli og  David Weiss.
- Dette er jo et gratistilbud til alle. Kanskje disse verkene også kan inspirere flere til å ta turen inn i museet, sier Hamran.

Ny park og strand
Bystranda: Små og store koste seg da den aller første bystranda i Oslo åpnet i august 2012. Foto: Lars Finholth