Astrup Fearnley Muséet åpnet

Fakta

 

  • Oslo Havn KF solgte den gamle havna på Tjuvholmen til Asplin Ramm og Selvaag Gruppen  i 2003.
  • Tjuvholmen vil etter planen stå helt ferdig i 2014. Da vil det være rundt 1450 arbeidsplasser og rundt 1000 boliger her.

Astrup Fearnley Muséet åpnet

Hvis du ikke skjønner sammenhengen mellom Oslo Havn og det nye museet på Tjuvholmen, kan du lese videre her.

27. september 2012 var den offisielle åpningen av Astrup Fearnley Museet på Tjuvholmen - nesten ti år etter at Oslo Havn solgte havneområdene på Tjuvholmen til Asplin Ramm og Selvaag Gruppen. Halvparten av kjøpesummen ble betalt i penger, den andre halvparten ble øremerket en gave til Oslo by.

Her kan du "fly" gjennom det nye museèt på tre minutter!

Som den største grunneieren er Oslo Havn opptatt av å skape en fjordby hvor folk har lyst til å leve, bo og ha det moro. Da vi solgte Tjuvholmen, øremerket vi derfor halve salgssummen som en gave til byen: Et kunstmuseum, en skulpturpark, en badestrand og flotte utearealer. Tjuvholmen KS har gjort en kjempejobb for å levere dette, sier havnedirektør Anne Sigrid Hamran i Oslo Havn KF.

- Det er moro å se at det vi ble enige om i 2003, nå er blitt til virkelighet. Vi håper Oslos befolkning vil trives her på Tjuvholmen. Det er jo de vi har bygget for, sier administrerende direktør Gunnar Bøyum i Tjuvholmen KS. 

- Tjuvholmen KS har levert langt over sine forpliktelser. Tjuvholmen har jo ikke bare bygget et kunstmuseum. Med god hjelp av den verdensberømte arkitekten Renzo Piano har de sørget for at Oslo har fått et nytt signalbygg, sier Hamran.

Astrup Fearnley Muséet åpnet
Museet åpnes. Dronning Sonja og arkitekten Renzo Piano fant tonen.
Astrup Fearnley Muséet åpnet
Oslos nye praktbygg. Astrup Fearnley museumet på Tjuvholmen