I alle former og størrelser

I alle former og størrelser

Til Oslo havn kommer alt fra biler, metall til gjenvinning og papir til husmoduler.

Biler
Til bilhavna på Kneppeskjærutstikkeren kommer det over 40 000 nye biler hvert år. Her ligger importanlegget til bilimportør Møller Logistikk (Harald Møller AS). De er Norges største bilimportør av bilmerkene Audi, Volkswagen og Skoda.   

Papir, husmoduler og annet stykkgods
Norsteve holder til på Filipstadkaia. De tilbyr terminaltjenester og lagring. Her har de tre varehus på tilsammen 20 000 kvm som brukes til papirlager og annet stykkgods.

Kaffe
På Filipstadkaia finner du Coop Norge og Joh. Johannson som importerer over halvparten av kaffen som drikkes i Norge. I lokalene på Filipstad brennes og pakkes kaffen. Tidligere kom kaffen i skip direkte fra Brasil og Colombia til Filipstadkaia. Nå kommer kaffebønnene i containere til Sydhavna via store europeiske havner som Hamburg og Antwerpen og kjøres på veiden siste biten.

Kystrafikken
Nor Lines AS tilbyr et totalsystem for transport og logistikk, og er en av de største operatørene av godstransport langs Europas nordligste kystlinjer.

Nor Lines har terminal på Kneppeskjærutstikkeren.  

Metallgjenvinning
Celsa Armeringsstål AS holder til på gjenvinningsterminalen for skrapjern på Grønlia. Her blir jern og metall fra hele østlandsområdet samlet, før det blir sendt videre med skip til Mo i Rana for omsmelting. Skrapjernet kommer tilbake i form av ulike jernprodukter, som armeringsstål og valsetråd.